رییس اتاق بازرگانی ارومیه در دیدار فعالان اقتصادی آذربایجان غربی با معاون اول رییس جمهورگفت : لازم توسعه دیپلماسی منطقه ای بصورت مستمر در استانهای مرزی با حمایت از استانداران این استانهای صورت پذیرد تا شاهد تحولات اقتصادی در وضعیت معیشت مردم این مناطق باشیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ارومیه ، قاسم کریمی رییس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه در دیدار منتخابان فعالان اقتصادی آذربایجان غربی با محمد مخبر معاون اول رییس جمهور گفت : در ابتدا از حسن انتخاب استاندار پرتلاش و ساعی که توانسته با همراهی تیم اقتصادی خود در رفع مشکلات فعالان اقتصادی استان تمامی تلاش خود را بکار گیرد تشکر مینمایم که یکی از ابتکارات ایشان راه اندازی نهضت یکشنبه های صنعت است که بطور مستقیم پیگیر امور واحدهای تولیدی و سرمایه گذاران میباشند.
وی افزود : توسعه دیپلماسی منطقه ای با کشورهای منطقه و همسایه قطعا در رشد و توسعه استان نقش داشته و اجرای اجلاسهایی همچون نشست استانداران مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق یکی از جلسات موفقی بود که با برنامه ریزی جناب آقای معتمدیان استاندار آذربایجان غربی برگزار گردید و بزودی شاهد برگزاری اجلاس استاندار آذربایجان غربی و استانداران مرزی جمهوری ترکیه نیز خواهیم بود که این امر در توسعه روابط اقتصادی مهم میباشد.
کریمی با اشاره به موقعیت جغرافیایی آذربایجان غربی افزود : این استان دارای یک موقعیت استراتژیک با یک مرز طولانی و همسایگی با سه کشور ، دارای 5 پایانه مرزی که یکی از آنها دروازه اروپا و اتصال دهنده شرق به غرب می باشد و دارای ظرفیت هایی بزرگ در توسعه تجارت فرامرزی داشته و باید با استفاده از این ظرفیت میتوان با توسعه بازارچه های مرزی در اقتصاد منطقه تاثیر گذار بود.
رییس اتاق بازرگانی ارومیه با اشاره به مشکلات گمرکات آذربایجان غربی افزود : لازم از مدیریت واحد مرزی در این استان برای هماهنگی تمامی دستگاه های مستقر در مرز برای تسهیل تجارت صورت گیرد.
وی با اشاره به فصلی بودن اشتغال در استان گفت : لازم است توجه ویژه به مسئله سهمیه پیله وران و کولبران شود تا معیشت این عزیزان نیز با استفاده از ظرفیت مرزها تامین گردد.
رییس پارلمان بخش خصوصی استان با اشاره به مشکلات برگشت ارز حاصل از صادرات گفت : لازم است سیاست های تدوینی این بخش در راستای تسهیل امور کسب و کار فعالان اقتصادی بوده و با توجه به فساد زا بودن محصولات کشاورزی لازم است این بخش از تعهدات بازگشت ارز معاف گردند تا این بخش از بازارهای هدف صادراتی حذف نگردد.
وی با اشاره به حذف معافیت واردات ماشین آلات خط تولید گفت : با حذف این ماده در بودجه کارآفرینان و سرمایه گذاران بخش صنعت دچار تحمل هزینه های زیادی به این بخش شده است که لزوم بازنگری در این امر لازم است.
کریمی در پایان با اشاره به مصوبه هیات وزیران در خصوص رفع تعهدات ارزی از طریق واردات طلا گفت : ساز و کار واردات شمش طلا استاندارد در این مصوبه بخوبی اعلام نگردیده که لازم است این امر توسط نهادهای ذی ربط سریعا تدوین تا در رفع تعهد ارزی فعالان اقتصادی تاثیر گذار باشد.