دومین جلسه کمیسیون کشاورزی،صنایع غذایی،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه با حضور محمد حضرت پور شهردار ارومیه،مهندس کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی،دکتر وهاب زاده رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری،جلایر رئیس سازمان استاندارد،صمد پورسلطانی،نایب رئیس اتاق ارومیه ، بهنام تاج الدینی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ارومیه و سایر مسئولین دستگاه های اجرایی بخش دولتی و تشکل های صنفی بخش خصوصی کمیسیون کشاورزی برگزارگردید.
کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی در این جلسه گزارشی را از میزان و سطح زیر کشت پاییزه،کشت دیم و بهاره در استان بویژه در حوزه غلات و جو ارائه نمود و درتشریح وضعیت کلی کشاورزی استان و میزان تولید محصولات کشاورزی و باغی در سال جاری 1395 بیان داشت:1000 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی در راستای تسهیل وایجاد زیرساختهای صادرات غیر نفتی اختصاص یافته که در این راستا بخشی از این اعتبارات برای تامین کامیونهای یخچال دار خواهد شد که یکی از مشکلات موجود صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای خارجی می باشد.
کریم زاده در ادامه سخنان خود با تاکید بر ضرورت عدم صادرات محصولات کشاورزی با کیفیت پایین به بازارهای هدف و ابلاغ دستورالعمل مربوطه به حوزه قرنطینه جهاد کشاورزی گفت:پوشش بیمه ای در هنگام بروز حوادث غیر مترقبه طبیعی برای تمامی محصولات کشاورزی در استان ضروری بوده و در این زمینه سطح پوشش بیمه مذکور بایستی بیش از 50 درصد به بالا با توجه به ریسک بالای محصولات کشاورزی در استان باشد.
در ادامه این جلسه حضرت پور شهردار ارومیه بر ضرورت برگزاری جلسات تخصصی کمیسیون کشاورزی در جهت آسیب شناسی موضوعات و مسائل و مشکلات بخش های کشاورزی در استان تاکید نمود.
شهردار ارومیه در ادامه سخنان خود با بیان ضرورت تدوین و تعیین ماموریت ها و پیگیری های مورد نظر به منظور حل چالش های پیش روی فعالین اقتصادی در بخش کشاورزی استان گفت : با بررسی دقیق ومطالعات کارشناسی تولید و صادرات انگور و سیب در سال جاری و بازاریابی صادرات این محصول به کشورهای هدف می توان در چرخه اقتصاد استانی تحولی عظیم ایجاد و باعث رونق بخش کشاورزی شد.
بهنام تاج الدینی،رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ارومیه نیز در ادامه این جلسه گفت : باید ضرورت صادرات محصولات کشاورزی و باغی با کیفیت بالا به بازارهای هدف منطقه ای صورت پذیرد.
برخی قوانین و دستورالعمل های صادره مانع صادرات می باشد که می توان به ابلاغیه مصوبه اخیر در خصوص صادرات سیب در برابر واردات موز و آثار و تبعات آن برای صادرکنندگان اشاره نمود که با اجرایی شدن بخش نامه مذکور عملا صادرکنندگان عمده سیب استان از گردونه رقابت در بازارهای هدف حذف شده اند.
صمد پورسلطانی،نایب رئیس اتاق ارومیه نیز در این جلسه با تشریح روند قیمت گذاری سیب زیر درختی و بیان برخی دستورالعمل های مربوطه از جمله عدم خرید سیب زیر درختی (صنعتی) توسط صنایع تبدیلی بیان داشت:فقط 91 درصد صادرات محصولات کشاورزی استان به دو کشور عراق و ترکیه صادر می شود که ضروری است بازارهای هدف صادراتی جدیدی شناسایی گردد.
وی با اشاره به قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار،برگزاری جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را یک امتیاز مهم در راستای رایزنی با دولت و اتخاذ مصوبات مورد نظر قلمداد نمود و گفت :کارگروه تدوین برنامه ششم توسعه در اتاق ارومیه تشکیل شده است و اعضاء محترم کمیسیون پیشنهادات و دیدگاه های کارشناسی خود را در حوزه استانی به اتاق ارومیه ارائه نمایند.