نخستین جلسه کمیسیون گردشگری و خدمات وابسته اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه با حضور علی اکبر عبدالملکی رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق ایران ، جلیل جباری مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی و احمد دلیری نائب رییس اتاق ارومیه با مشارکت تشکل ها و فعالین حوزه گردشگری ، صنایع دستی و سرمایه گذاران و بهره برداران حوزه صنعت گردشگری در محل سالن جلسات اتاق ارومیه برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی اتاق بازرگانی،صنایعفمعادن و کشاورزی ارومیه ، علی اکبر عبدالملکی رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق ایران با اشاره به ظرفیت تشکل های بخش خصوصی در حوزه گردشگری و سرمایه گذاری در این صنعت گفت : توسعه گردشگری پایدار در اقتصاد دنیای نوین سهمی بالاتر از فروش نفت و انرژی دارد و چرخه اقتصادی که هر توریست ورودی برای کشور در هر ۷۲ساعت اقامت برابر هزار دلار بوده و این رقم در توریسم سلامت به ۵۰۰۰دلار میرسد.
رییس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با اشاره به پتانسیل های این صنعت در آذربایجان غربی گفت : جذب و توسعه حوزه گردشگری سلامت در آذربایجان غربی بعلت همسایگی با سه کشور را دارد و این موضوع صادرات نامرئی و ارزآوری برای استان را دارا خواهد بود.
وی با اشاره به جذب سرمایه گذار افزود : جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور بعنوان سرمایه گذاران نسل جدید جهت تزریق نقدینگی به پروژه های راکد و یا تازه مطالعه شده با ایجاد تسهیلاتی همچون ایجاد معافیت های مالیاتی ، اهدا زمین رایگان و مشارکت در تسهیلات پس از اهیلیت سنجی میتواند توسعه این صنعت گردشگری را در پی داشته باشد.
عبدالملکی با اشاره به توان رقابتی انجمن ها با یکدیگر گفت : تجربه کشور ترکیه در تشکل دو انجمن در حوزه گردگشری یک رقابت سالم را در این کشور جهت توسعه این صنعت در پی داشته که میتوان بعنوان تجربه موفق مورد مطالعه در ایران قرار گیرد.
رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق ایران با اشاره به تنوع صنایع دستی در ایران گفت : ایران رتبه نخست تنوع صنایع دستی در کل دنیا را با ۲۹۶ مورد ثبت شده دارا بوده که یک پروسه برندینگ و بازاریابی میتوان جایگاه واقعی خود را پیدا نماید ولی بعلت کوتاهی در این دو مورد سایر کشورها در حال صادرات صنایع دستی ایرانی با برند خود میباشند.
جلیل جباری ، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به طولانی بودن صدور مجوزات سرمایه گذاری در این صنعت ، گفت: بروکراسیهای اداری یکی از عوامل و موانع ناراحتی سرمایهگذاران در استان است.
جلیل جباری اظهار کرد: برای جذب سرمایه گذاران باید نسبت به رفع موانع، حذف مقررات زائد و اضافی و ایجاد فضای مناسب سرمایهگذاری اقدام شود.
وی از صدور ۱۲۰ فقره موافقت اصولی سرمایهگذاری در یک سال گذشته خبر داد.
جباری اضافه کرد: صدور این تعداد موافقت اصولی نشاندهنده رشد سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان افزود: استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی ارومیه و تشکلهای مردمنهاد میتواند فرصت خوبی را برای توسعه گردشگری در استان فراهم کند.
در پایان این جلسه مقرر گردید اتاق ارومیه نسبت به فعال سازی کمیسیون مربوطه و انجمن گردشگری استان اقدام نموده و فعالین این صنعت در توسعه کمیسیون همکاری نمایند.