به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه، حسن انتظار، رئیس اتاق ارومیه در حضور هیات متشکل از فعالین اقتصادی وانی های مقیم استانبول در اتاق ارومیه گفت: امسال می خواهیم مراودات تجاری را با کشورهای همسایه توسعه دهیم.
وی با اشاره به این که شرکت های وانی برای سرمایه گذاری در آذربایجان غربی به ویژه ارومیه اعلام آمادگی کرده اند افزود: همچنین تجار و بازرگانان کشورهای گرجستان و آذربایجان نیز، طی جلساتی آمادگی خود را برای سرمایه گذاری اعلام کرده اند.
انتظار ادامه داد: آذربایجان غربی دارای پتانسیل ها و ظرفیت های بسیار مطلوبی برای گردشگران است و لذا انتظار داریم ترکیه نسبت به جذب گردشگر در این استان اقداماتی انجام دهد.
این مسئول با اشاره امنیت داخل کشور تصریح کرد: کشور ایران از لحاظ امنیتی نیز در منطقه بهترین بوده و هیچ نگرانی در این مورد وجود ندارد لذا گردشگران به راحتی می توانند این استان را مقصد خویش انتخاب کنند.
در ادامه این جلسه فاتح حاتون اوغلو، هیات مدیره انجمن وانی های مقیم استانبول در ترکیه ، گفت: نخستین مرکز این انجمن در در استانبول با 500 نفر عضو و تشکیل و 100هزار نفر کارگر در سراسر ترکیه بالغ بر صد میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند.
وی با اشاره به این که بیشترین سرمایه گذاری در صنایع ساختمانی، اتومبیل، توریست و سوخت انجام شده است افزود: سعی داریم در صادرات نیز فعالیت بیشتری داشته باشیم.
فاتح اوغلو ادامه داد: اولین ملاقات تجارت بین المللی با ایران صورت گرفت چراکه ایران به ویژه استان های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بیش از هر جای دیگری به ترکیه از نظر جفرافیایی و فرهنگی نزدیک هستند که دلیل مضاعفی بر سرمایه گذاری متقابل می باشد.
فاتح اوغلو عنوان کرد: شرکت هایی که از لحاظ اقتصاد آزاد نباشند نمی توانند کاری را پیش ببرند؛ این شعار انجمن وانی است و لذا هر دو کشور باید قوی بوده و تجارت اقتصادی را توسعه دهند.
وی با اشاره به امنیت داخل کشور اظهار کرد: امنیت از دیگر مسائل مهم در رابطه دو طرفه است که با وجود آن شرکت ها راغب به سرمایه گذاری خواهند بود؛ انجمن وانی ها در تهران سرمایه گذاری کرده و به زودی با عقد تفاهم نامه در ارومیه نیز در زمینه های مختلف سرمایه گذاری را آغاز خواهند کرد.
فاتح اوغلو گفت: استانبول یک درب تجاری برای ترکیه به سمت اروپا است و وان و ارومیه پل ارتباط تجارت خاورمیانه دو کشور ترکیه و ایران به شمار می رود؛ همچنین سیاست ها و مشکلات دولت ها نباید سبب ضعف اقتصاد کشورها شود.
در ادامه این جلسه سرمایه گذاران با یکدیگر به گفت و گو پرداخته و در زمینه های مختلف آمادگی خود را جهت سرمایه گذاری اعلام کردند.
سرمایه گذاری و همکاری در زمینه های صنایع غذایی، توریسم، لوازم یدکی اتومبیل، فروش عمده و خرده شیشه، کالاهای ساختمانی، سوخت و ساز، مصالح اولیه پلاستیک و وسایل آرایشی و بهداشتی از جمله موارد مذکور توسط شرکت های ترکیه بود.