رایزن بازرگانی سفارت پاکستان در ایران با رییس و اعضا هیات نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه در راستای افزایش تعاملات تجاری پاکستان و آذربایجان غربی دیدار و گفتگو نمود.
در ابتدای این جلسه حسن انتظار ریاست اتاق ارومیه ضمن عرض خوش آمدگویی به اعضای حاضر در جلسه اظهار کرد : ایجاد روابط و تعاملات بین دو کشور باعث رفع مشکلات و همچنین رونق کسب و کار خواهد شد و باید یک اجلاس اقتصادی میان فعالین اقتصادی دو کشور با حضور سفیر پاکستان در ایران به میزبانی آذربایجان غربی که بعنوان پل تجاری پاکستان به اروپا میباشد برای آشنایی هر چه بیشتر دو طرف از ظرفیت های تجاری یک دیگر برگزار گردد.
وی با اشاره به سفر اخیر هیات اتاق ارومیه به پاکستان و جلساتی که این هیات با تشکل های بخش خصوصی داشتند بیان داشت : پروتکل هایی به امضاء دو طرف رسیده که بایستی این پروتکل ها بررسی و اجرایی گردد و سفر رایزن محترم به آذربایجان غربی یکی از بندهای این توافقنامه می باشد.
حسن انتظار همچنین افزود : وجود رایزنان بازرگانی برای توسعه تجارت دو کشور بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و بایستی توجه ویژه ای به این امر صورت گیرد لذا وی آمادگی این استان رابرای برگزاری دیدارهای B2B میان فعالین اقتصادی دو کشور اعلام نمود که حوزه های کشاورزی،صنایع غذایی ،معدن،صنایع ساختمانی و حمل و نقل در این بین حوزه های قابل گشترش می باشد.
رئیس اتاق ارومیه در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه پس از دیدار هیات اتاق ارومیه از پاکستان ، صادرات سیب به پاکستان افزایش چشمگیری یافته عنوان کرد : این استان علاوه بر سیب محصولات دیگری نظیر میوه های هسته دار انگور و ... برای صادرات داشته و همچنین با توجه به اینکه محصول اول این استان کنسانتره می باشد لذا قابلیت تبادل با برخی کنسانتره ها را با طرف مقابل دارد و ایران برای دست یافتن به بازارهای جدید می تواند از بازارچ مشترک مرزی پاکستان و چین استفاده نماید.
در ادامه جلسه صمد پورسلطانی عضو هیات رئیسه اتاق ارومیه اظهار داشت : جمعیت دو کشور ایران و پاکستان کنار هم 300 میلیون نفر می باشد که بازار مصرفی مناسبی برای فعالین اقتصادی دو کشور میباشد و با توجه به موقعیت دو کشور در خصوص ترانزیت و کریدوری ایران و پاکستان باید سرمایه گذاری های لازم صورت پذیرد.
صمد پورسلطانی در پایان سخنان خود بیان داشت : با توجه به حضور هر دو کشور در جاده ابریشم بایستی قوانین تجاری 2 کشور مورد بازبینی قرار گیرد تا بتوان تجارت دو طرف را افزایش داد و تعاملات همسایگی را بیشتر نمود و در این بین رایزنان بازرگانی دو طرف سهم بسیار مهمی در عملی شدن این رویداد دارند.
در ادامه این جلسه بهنام تاج الدینی عضو هیات نمایندگان اتاق ارومیه اظهار داشت : استان آذربایجان غربی 6.5 میلیون تن میوه در کشور تولید می کند که سومین مقام استانی در کشور را داراست و همچنین مقام نخست تولید سیب ، عسل ، تخمه ، کنسانتره ، خشکبار(کشمش و میوه خشک)و رب گوجه فرنگی در کشور را داراست.
وی همچنین افزود :در حال حاضر واردات از کشور پاکستان به این کشور انجام می گیرد و این در حالی است که صادرات محصولات کشاورزی ایران به پاکستان ممنوع می باشد و بایستی این ممنوعیت رفع گردد.
وی با اشاره به سفر اخیر هیات اتاق ارومیه از پاکستان عنوان کرد : محصولات کشاورزی پاکستان در داخل ایران می تواند فرآوری شده و یا صادرات مجدد به پاکستان یا سایر نقاط جهان انجام گیرد، که فعالین اقتصادی پاکستان نیز همین درخواست را دارند لذا برای افزایش روابط تجاری بایستی هیات تجاری مبادله شود و نمایشگاه های تجاری مشترک میان استان آذربایجان غربی و استان های پیشاور ، کراچی و اسلام آباد برگزار گردد.
در ادامه این جلسه رضا جمشیدی عضو هیات نمایندگان اتاق ارومیه اظهار داشت:از نظر کانی های فلزی،طلا،مس و تیتانیوم دارای رتبه برتر در استان بوده و همچنین سنگ هاس تزئینی و ساختمانی رتبه 3 کشور را داریم.
رضا جمشیدی در پایان سخنان خود عنوان کرد : بایستی تعرفه های گمرکی که باعث کم شدن صادرات ایران به پاکستان است حذف گردد.
در ادامه جلسه رایزن بازرگانی پاکستان اظهار داشت : هدف از این سفر تبادل اطلاعات تجاری میان فعالین اقتصادی دو کشور می باشد.
وی همچنین با اشاره به وجود مسافت بالا میان پاکستان و آذربایجان غربی افزود : بایستی روابط بین دو کشور حفظ گردیده و تجارت بصورت مستقیم بین دو کشور ادامه یابد زیرا تجارت مستقیم باعث افزایش کیفیت و ارزان شدن قیمت نهایی برای مصرف کننده می گردد.
نذر محمد رانجها در ادامه جلسه با ابراز خوشحالی از اینکه در این جلسه مشکلات بصورت واقعی مطرح میگردد گفت : بزودی ویزا فرودگاهی میان ایران و پاکستان اجرایی خواهد گردید و برای فعالین اقتصادی ایران تسهیلات ویژه ای در خصوص روادید در نظر گرفته شده است ، و در خصوص تعرفه های ترجیحی میان دو کشور جلستان فنی در حال برگزاری است که می توان گفت %80 اقلام تجاری دو کشور با تعرفه پنج درصد در حال مبادله میباشد.
رایزن بازرگانی پاکستان در ادامه افزود : طبق توافقات بوجود آمد میان دو کشور دولت پاکستان به تمامی بانک های خصوصی در خصوص راه اندازی پورتال ویژه برای ایران دستوراتی را صادر نموده که بزودی شاهد گشایش در حوزه بانکی خواهیم بود .
وی در ادامه افزود : میان استان آذربایجان غربی و پاکستان میتوان روابط تجاری در حوزه محصولات کشاورزی بوجود آورد و می توان با استفاده از مدل تجارت آزاد اتحادیه اروپا برای تجارت میان دو کشور استفاده نمود که در این بین تبادل نمایشگاه های تجاری و هیات های اقتصادی گام مهمی در راستای افزایش سهم تجارت خواهند داشت.
این مقام اقتصادی پاکستانی در پایان گفت : دولت ایران در خصوص ترانزیت کالاهای پاکستانی به اروپا و آسیایی میانه تسهیلات مناسبی را در اختیار پاکستان قرارداده است و ما نیز خواهان افزایش تعاملات تجاری و سرمایه گذاری ایران در حوزه خشکبار وصنایع ساختمانی و حمل و نقل هستیم.