برگزاری جلسه فعالین اقتصادی حوزه عراق آذربایجان غربی با رییس ستاد توسعه اقتصادی ایران و عراق+گزارش تصویری
نویسنده: روابط عمومی/پنجشنبه, 11 مرداد,1397/دسته ها: اخبار اتاق ارومیه, اخبار ایران, اخبار
در ابتدای این جلسه حسن انتظار رییس اتاق ارومیه گفت : به منظور ارتقا توسعه روابط اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان عراق ضروری است ، مسائل و مشکلات کنونی پیش روی فعالین اقتصادی در حوزه تجارت مرزی و گمرکی برطرف شود.
در ادامه این جلسه انتظار رییس اتاق ارومیه حمل یکسره کالا ، بالا بودن کرایه های کامیون ، توقف کامیون های حامل سوخت در آن سوی مرز و بالا بودن تعرفه های صادرات در اقلیم کردستان را از مهمترین مشکلات توسعه صادرات عنوان کرد.
دانایی فر مشاور معاون اول رییس جمهور در جلسه بررسی موانع و مشکلات فراروی تجار وصادر کنندگان که با حضور تولید کننده ها و صادر کنندگان استان برگزار شد تغییر نگرش در صادرات ، ایجاد شرکت های مشترک را مهمترین عوامل توسعه صادرات و مبادلات مرزی عنوان کرد وافزود : خوشبختانه در 4 ماهه نخست امسال صادرات کالا به عراق افزایش 22 درصدی داشته است و نقش پایانه های مرزی کلیله سردشت و حاج عمران پیرانشهر در هم در رسیدن به این رقم صادراتی موثر بوده است.
دانایی فر با اشاره به صادرات بیش از 10 میلیارد دلار کالا در سال گذشته به کشور عراق گفت : 25 درصد صادرات کشور به عراق است و برای متوازن کردن این صادرات باید برنامه داشته باشیم تا با تغییر مناسبات کشورها با مشکلاتی برای صادرات و تولید کالا مواجه نشویم .
وی پایانه های مرزی آذربایجان غربی با کشور عراق را بزرگترین ظرفیت برای توسعه کشور و استان عنوان کرد وافزود : باید از این ظرفیت در دوران تحریم استفاده بهینه داشته باشیم توازنی بین صادرات و واردات کالا برقرار کنیم .
حسینی معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری آذربایجان غربی ساماندهی مبادلات مرزی و پیله وران و ارتقای سطح صادرات را از مهمترین برنامه های پیش رو عنوان کرد وافزود : با تمام توان در کنار بخش خصوص برای برطرف کردن موانع و مشکلات صادرات و تولید هستیم و آذربایجان غربی باید به عنوان شاه راه واردات و صادرات در کشور معرفی شود .
حسینی ازتقای مناسبات تجاری با کشور عراق وسوریه را مهمترین برنامه مسئولان استانی عنوان کرد وافزود : برگزاری نمایشگاه شش ماه در عراق و یا ایران ، ارتقای تجهیزات حمل ونقل و جاده ای و ساخت انبار های خاص نگهداری کالا از مهمترین برنامه هایی است که در دستور کار قرار دارد .
حسینی دبیر اتاق مشترک ایران وعراق با اشاره به افزایش 24 درصدی صادرات به عراق در سال گذشته گفت : تجار ایران بیش از 20 درصد بازار عراق را در اختیار دارند که باید در افزایش سهم از بازار عراق تلاش بیشتری کنیم .
صمد پورسلطانی نائب رییس اتاق ارومیه نیز در ادامه جلسه ، با اشاره با بسته شدن مرزهای استان با اقلیم کردستان عراق و در نتیجه ایجاد مشکلات متعدد برای صادرکنندگان که باعث از دست دادن مشتریان و سوق آنها به دیگر کشورها نظیر ترکیه گردید،خواستار تقویت دیپلماسی اقتصادی کشور در زمینه روابط بین ایران و عراق به منظور توسعه مراودات تجارت فی مابین گردیده است.
محمد رضا رستمی عضو هیات رییسه اتاق ارومیه و فعال حوزه تولید گفت : خود تحریمی های داخلی از جمله چالش های واحدهای صنعتی است و ضرورت رفع مسائل و مشکلات بانکی،گمرکی و ارزی فعالین بویژه این حوزه باید مورد تاکید باشد.
عدم تخصیص ارز و نوسانات قیمت ارز و نبود ثبات نسبی در بازار ، عوارض خروجی ، نبود جوایز صادراتی ، نبود یک بانک تجاری مشترک ، ناهماهنگی در مبادلات ارزی و گمرکی ، نبود اختیار قانونی در استانها ، مناسب نبودن بستر های صادراتی ترخیص کالا و مواد اولیه در گمرکات ، طولانی بودن مراحل ثبت سفارش ، بلوکه شدن پول در بانکهای داخلی از جمله مشکلاتی تولید کنندگان و صادر کنندگان بود.
تعداد نمایش ها (8008)/نظرات (0)
کلمات کلیدی: