جلسه مشترک نجدت تاکوا و قاسم کریمی روسای اتاق بازرگانی و صنایع وان ترکیه و اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه و هیات نمایندگان اتاق های دو طرف به میزبانی اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه در ابتدای این جلسه قاسم كريمي رييس اتاق اروميه ضمن خير مقدم و تشكر از حضور هيات نمايندگان و رييس اتاق وان با تشکر از همكاری اتاق وان در زلزله خوی گفت : ضمن اعلام همدردي خود را با زلزله زدگان تركيه اعلام مینماییم حاضر به همکاری در بازسازی مناطق زلزله زده بوده و هر دو کشور همیشه برادرانه در مشکلات در کنار یکدیگرخواهند بود.
وی همچنين با اشاره به انتخابات اتاق اروميه و وان گفت : اميدوارم در دور جديد منتخبين دو اتاق با حداكثر توان خود در صدد رفع موانع و مشكلات فعالان اقتصادی دو طرف بکار گیرند و با توجه مشتركات ديني و فرهنگي میان دو مردم ، هميشه در كنار هم برای توسعه دو منطقه تلاش خواهیم نمود.
كريمي در خصوص برنامه ريزي براي احصا مشكلات پایانه های شترک مرزی دو کشور افزود : مشکلات مرزهای رازی و سرو با توجه به سرمایه گذاری های بزرگ انجام شده در حال مرتفع شدن است که باید از مسئولان دولتی هر دو کشور ایران و ترکیه برای این مسئله تقدیر نمود و قطعا این اقدامات تاثیر مثبتی در افزایش تجارت دو کشور تا سقف سی میلیارد دلاری خواهد داشت که با امضا تفاهم نامه همکاری میان دو اتاق شاهد توسعه روابط اقتصادی خواهیم بود.
در ادامه این جلسه نجدت تاكوا رییس اتاق بازرگانی و صنایع وان ترکیه با تقدیر از تلاش دولت مردان در هر دو کشور گفت : درحقيقت راه گشاي مسير تجارت تلاشهای دسته جمعی هر دو کشور بوده و مسولان دولتي زحمات زيادی را متقبل مي گردند تا بخش خصوصی به اتكاي انها بتواند مسير تجارت و توسعه اقتصادی را هموار نمايند.
وی با اشاره به دوره مدیریت حسن انتظار ریاست سابق اتاق ارومیه افزود : در طي یک دهه گذشته با همكاري جناب آقای انتظار و هیات نمایندگان های گذشته كارهاي مهمي را توانستيم به سرانجام برسانیم ، اكنون در تركيه بحث روابط دو كشور به ميان مي آيد با قطعیت اتاق اروميه پيشتاز روابط اقتصادي ايران و تركيه معرفي میگردد.
رییس اتاق بازرگانی وان ترکیه با اشاره به ظرفیتهای مرز رازی خوی گفت : تنها رويه های به رسميت شناخته شده در پایانه مرز رازی-کاپی کوی بخش مسافری و خط آهن برای عبور کالا هستند و در مقاطع مختلف شاهد مشکلات عبور محصولات كشاورزی فصلی از جمله هندوانه در این مرز میباشیم و شایسته است روند ترانزیت حمل و نقل کامیونی و حمل یکسره کالا نیز در این پایانه آغاز گردد.
وی با اشاره به مشکلات مرز سرو افزود : متاسفانه اين مشكل از جانب کشور ترکیه بوده و علت ان عدم وجود آزمایشگاه مرجع تخصصی در مرز سرو-اسن دره بوده كه بخش خصوصی ترکیه اين مشكل را به اطلاع مسولان دولتي رسانده و اميدواريم از اين پس شاهد مشكلات اين چنينی در پایانه های مرزی نباشیم.
در پایان این جلسه تفاهم نامه ای ١٢ بندی كه در اين تفاهم نامه مقرر شده هر دو طرف جلسات فصلی برای بررسی مشکلات تجارت مرزی میان دوکشور برگزار نموده و هر دو طرف هر سال حداقل دو مشكل مرزی را بصورت کارشناسی احصا وپيگيري نماید و به اطلاع عموم برساند و در ذیل این تفاهمنامه ٤ كميسيون تخصصي نيز تشكيل گردد ، به امضای قاسم کریمی و نجدت تاکوا روسای اتاق های بازرگانی ارومیه و وان رسید.