دومین جلسه شورای عالی بسیج تجار و فعالان اقتصادی آذربایجان غربی با حضور رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی و روسای اتاق های بازرگانی ، تعاون و اصناف و سایر اعضای شورا برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه ، قاسم کریمی رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه، ضمن خیر مقدم به اعضای شورا ، با اشاره به فلسفه وجودی شورای عالی بسیج تجار و فعالان اقتصادی و اهداف و رسالت های آن ، بیان داشت : بجز مسائل اقتصادی ، ضرورت توجه به مسائل فرهنگی ومعنویات در مناسب ها و اعیاد مذهبی نیز حائز اهمیت می باشد.
رئیس اتاق ارومیه در ادامه سخنان خود ضرورت انجام برنامه ریزی های فرهنگی و مذهبی از جمله در ماههای مبارک رمضان ،اعیاد قربان و غدیر، ماه های محرم وصفر و دیگر مناسبت های مذهبی و ملی را در کنار دیگر پیگیری های مربوط به مسائل و مشکلات اقتصادی و تجاری، در برنامه های بسیج تجار و فعالان اقتصادی اتاق ارومیه خاطر نشان کرد و بیان داشت : حلقه مفقوده در اقتصاد و تجارت ایران در طی سالیان گذشته ، بازیابی فرهنگ امین التجارهای واقعی تاریخ تجارت ایران ، در شرایط کنونی است.
قاسم کریمی در ادامه با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم و اهمیت توجه به فرهنگ عاشورای حسینی ، اهمیت و جایگاه فقه بازار در تجارت ، لزوم خدمت به مردم و جامعه بویژه نیازمندان و اقشار آسیب پذیر و همچنین ضرورت توجه عمیق به اهمیت ، نقش و فلسفه وجودی بسیج در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی در راستای مسئولیت های اجتماعی بسیج ونیز اتاق بازرگانی را با اهمیت قلمداد نمود.
سرهنگ حسین عبدی ، رئیس بسیج اصناف ، بازاریان و فعالان اقتصادی آذربایجان غربی نیز در ادامه این جلسه ، ضمن تاکید بر اهداف و راهبرد های بسیج تجار و فعالان اقتصادی در حوزه مسئولیت های اجتماعی و فرهنگی و همچنین پیگیری مشکلات و چالش های اقتصادی پیش روی اصناف ، بازاریان و فعالان اقتصادی ، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر جنگ اقتصادی دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران ، بر اهمیت توجه به فعالان اقتصادی بعنوان افسران جنگ اقتصادی در راستای پیگیری و حل مشکلات آنان تاکید نمود و این موضوع را با توجه مشکلات متعدد اقتصادی از جمله تحریم های اقتصادی حائز اهمیت دانست.
سرهنگ عبدی در ادامه سخنان خود بیان داشت : ارائه راهبرد ها ، طرح و برنامه های مورد نظر در هر یک از بخش های مختلف صنعت ، معدن ، تجارت ، تعاون ، اصناف و کشاورزی به منظور پیگیریهای لازم در جهت ارتقای وضعیت واحد های اقتصادی، توسعه استان و کشوراز مولفه های مهم می باشد.
وی همچنین بر تدوین تقویم برنامه های فرهنگی و مذهبی دراعیاد و مناسب های مربوطه توسط بسیج تجار تاکید نمود،رئیس بسیج اصناف ، بازاریان و فعالان اقتصادی استان در پایان سخنان خود هم افزایی اتاق های تعاون ، اصناف و بازرگانی را به منظور پیگیری مطالبات و حصول به نتایج مورد نظر و نیز توسعه اقتصادی و تجارت استان رامهم دانست و آن را از اهداف و سیاست های بسیج اصناف و فعالان اقتصادی قلمداد کرد.
در ادامه جلسه غیبعلی قاسمی ،مدیر عامل گروه تولیدی اروم چکاوک و عضو شورای عالی تجارو فعالان اقتصادی اتاق ارومیه با اشاره به جایگاه ویژه صنعت طیور در اقتصاد وامنیت غذایی استان و کشور، خواستاراولویت بندی اقدامات لازم به همراه اختیارات ویژه برای استان با توجه به موقعیت آذربایجان غربی به منظور پیگیری سه مطالبه رشد صادرات ، مهار تورم و رشد تولید گردید وهمچنین ضرورت نگاه صادرات محور به بخش طیور با توجه به اهمیت استراتژیک این حوزه شد.
ایرج ادیب نیا ، مدیر عامل صنایع بهپرور و عضو شورای عالی تجار و فعالان اقتصادی اتاق ارومیه در این جلسه، ضمن تاکید براهمیت جایگاه مسائل معنوی و اقدامات فرهنگی و مذهبی در مناسب ها و لحاظ قرار دادن این موضوع در برنامه های تدوین شده، خواستار تشکیل کارگروههای تخصصی در شورای عالی بسیج تجار، جلوگیری از صدور بخش نامه های خلق الساعه و حمایت واقعی از فعالان اقتصادی شد.
مجید محبی ، رئیس اتاق اصناف مرکز استان نیز درادامه جلسه مذکور، ضمن تشکر از تشکیل بسیج تجار و فعالان اقتصادی، توجه و اهمیت توسعه فرهنگی رادر جهت نیل به توسعه پایدار خاطر نشان کرد ، وی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در حوزه اصناف ، بر ضرورت اجرای برنامه های فرهنگی ، تک نرخی شدن ارز در جهت جلوگیری از رانت ، حمایت از اقشار آسیب پذیر ، و ایجاد کمیسیون های تخصصی با سه اتاق ، با محوریت اتاق بازرگانی تاکید کرد.
در ادامه جعفر نیکزاد ، عضو هیات نمایندگان ، رئیس کمیسیون کشاورزی و عضو شورای عالی تجار و فعالان اقتصادی اتاق ارومیه ضمن تقدیر و تشکر از انسجام سه اتاق بازرگانی ، تعاون و اصناف در جهت هم افزایی ، مطالبه گری و تاثیر گذاری در استان خواستار اولویت تشکیل کارگروه اقدام و عمل به منظور پیگیر های مورد نظر علی الخصوص در زمینه رفع مشکلات صادرات گردید ، وی بخش نامه های خلق الساعه را از مشکلات عمده صادرات دانست و خواستار مشورت با بخش خصوصی قبل از صدور بخش نامه های مذکور شد.
وی همچنین در خصوص اعزام هیات های تجاری به بازار های جدید منطقه ای برای صادرات محصولات کشاورزی و ایجاد صندوق اعتباری برای صادرات بخش کشاورزی و پیگیری تخصیص سهم بخش کشاورزی از اعتبارات عمرانی شد.
در ادامه این جلسه محمد اسکندری ، مدیر عامل هتل پارک و عضو شورای بسیج تجارنیزدرخصوص ضرورت ایجاد زیر ساخت های لازم گردشگری در اطراف دریاچه ارومیه از جمله تور های گردشگری و تفریحی و همچنین معافیتی حوزه هتلداری از واردات و حمایت از این بخش و پیگیر های مورد نظر شد.
باقر خلیلی ، رئیس اتاق تعاون استان نیز در این جلسه با تاکید بر بررسی کارشناسی موضوعات مطروحه قبل از طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، بیان داشت : ضروری است برنامه های تدوین شده مورد نظر قبلا در جلسات تخصصی مطرح و بررسی شود تا جلسات مربوطه خروجی لازم را داشته باشند.
وی با انتقاد ازعدم تدوین تقویم نمایشگاهی جامع و کامل برای استان آذربایجان غربی ، خواستار تعامل و هم افزایی اتاق های تعاون ، اصناف و بازرگانی در پیگیری و حل مسائل و مشکلات اقتصادی استان گردید.
محمد رضا شجاعی، دبیر اتاق تعاون نیز ضمن تاکید بر خروجی جلسات و عملیاتی شدن مصوبات ، خواستار ضرورت تدوین تقویم نمایشگاهی داخلی و بین المللی با توجه به موقعیت استان گردید.
بهنام تاج الدینی ، عضو هیات نمایندگان ، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی و عضو شورای عالی تجار و فعالان اقتصادی اتاق ارومیه نیز در ادامه جلسه ضمن تشریح مشکلات متعدد حوزه صادرات محصولات کشاورزی ، با اشاره به برنامه اجرایی ابلاغی شورای عالی بسیج تجار کشوراز جمله بررسی موانع تجارت استان و ارائه راهکار های رفع آن و نیز ارائه طرح چگونگی رفع کم تحرکی در تجارت خارجی بیان داشت : بایستی در راستای تسهیل و تسریع در روند توسعه تجارت و صادرات، بویژه در حوزه محصولات کشاورزی اقدامات و پیگیری های لازم انجام گیرد ، تعهدات ارزی و صدور بخش نامه های خلق الساعه از مهمترین مشکلات پیش روی صادرکنندگان می باشند.
بهنام تاج الدینی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد که با توجه به تاثیر مستقیم تولید و صادرات سیب درختی بر اقتصاد و معیشت مردم آذربایجان غربی ، اقدامات و حمایت های موثر و ویژه ای در جهت توسعه صادرات این محصول به بازا رهای هدف انجام گیرد.
در ادامه مهدی زنجانی ، عضو هیات رئیسه اتاق ارومیه و عضو شورای عالی تجار و فعالان اقتصادی نیز با تشکر از برگزاری جلسه شورای بسیج تجار اظهار داشت: با توجه به اهمیت استراتژیک کالا یی نظیر شکر ، آرد ، روغن و صنایع وابسته در اقتصاد و معیشت جامعه ، ضروری است پیشنهادات فعالان حوزه مربوطه در بخش خصوصی درزمینه فرآیند قیمت گذاری و همچنین نکته نظرات این صنایع بویژه کارخانجات قند و شکر در راستای حل مشکلات پیش رو اخذ شود.
وی همچنین ضمن تشریح مسائل و مشکلات حوزه دانش بنیان در زمینه های مختلف نظیر صادرات و واردات ، بر وجود مرجع پاسخگوی واحد به منظور پیگیری های لازم و کاهش بوروکراسی تاکید کرد .
لازم به ذکر است در این جلسه حکم مسئولیت سید جلال سادات امینی ، بعنوان مسئول شورای بسیج تجار و فعالان اقتصادی اتاق ارومیه، توسط سرهنگ حسین عبدی، رئیس بسیج اصناف ، بازاریان و فعالان اقتصادی آذربایجان غربی ابلاغ و اعطاء گردید.