طبق نامه مدیرکل دفتر خدمات ارزی ومالی معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران نحوه مصالحه ریالی جهت تعهدات ارزی ایفا نشده حاصل از صادرات سال ۱۳۹۷ ابلاغ شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی اتاق بازرگانی ارومیه ؛ کارگروه بازگشت ارز صادراتی در مصوبه ای شرایط جدیدی را برای ایفای تعهدات صادراتی سال ۹۷ با پرداخت وجه ریالی تعیین کرده و از صادرکنندگان درخواست نموده تا صرفا از طریق درگاه ایجاد شده در بستر سامانه جامع تجارت اقدام نمایند و از واریز وجه به هر حساب دیگری خودداری نمایند.
لازم به ذکر است ، امکان تقسیط مانده تعهدات وجود ندارد و نرخ وجه المصالحه برای ایفای تعهدات ارزی سال ۹۷ برای واحدهای تولیدی به ازای هر یورو ۵۵۰ تومان و برای واحدهای غیرتولیدی ۷۵۰ تومان است.
متن نامه :
پیرو تصمیمات اتخاذ شده به منظور رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان به روش تبدیل و تسویه دیون ناشی از تعهدات ارزی ایفا نشده حاصل از صادرات سال ۱۳۹۷ به ریال با توجه به ایجاد زیرساخت لازم در بستر سامانه جامع تجارت به منظور انجام این فرایند به استحضار میرساند کلیه صادر کنندگان سال ۱۳۹۷ میتوانند با پرداخت مبلغ ریالی تعیین شده در نود و یکمین جلسه کمیته اقدام ارزی نسبت به رفع تعهدات ارزی مترتب بر صادرات سال ۱۳۹۷ خود اقدام نمایند.
خواهشمند است دستور فرمایید ضمن اطلاع رسانی گسترده به کلیه ذینفعان آن ،استان به موارد زیر توجه گردد:
- چنانچه پیشتر تأکید گردید ضرورت دارد صادر کنندگانی که ارز حاصل از صادرات برخی پروانه های صادراتی سال مذکور را قبلاً از طریق فروش حواله ارزی در سامانه نیما و یا فروش اسکناس در سامانه سنا بازگردانده اند، پیش از اقدام به تسویه دیون ارزی ناشی از صادرات به ،ریال از ثبت مصارف پروانه های صادراتی خود اطمینان حاصل نمایند؛
- در صورت عدم اقدام صادر کنندگان به برقراری ارتباط بین ایفای تعهدات انجام شده و پروانه های صادراتی متناظر با آن، بانک مرکزی به صورت خودکار و مطابق ضوابط و مقررات مصوب کمیته اقدام ،ارزی اقدام به تناظر آنها با پروانه های صادراتی مجاز مینماید.
- لازم است درخواستهای موجود در کارتابل واگذاری پروانه صادراتی و تهاتر قبل از اقدام به مصالحه ریالی تعیین تکلیف شوند. بدیهی است درخواستهایی که در وضعیت مختومه( در بخش فروش ارز) و در وضعیت "تأیید شده" (در درخواستهای واگذاری پروانه صادراتی و تهاتر) نباشند توسط بانک مرکزی به عنوان تعهد ایفا نشده تلقی میشوند.
- با عنایت به تأخیر زمانی یک روزه بانک مرکزی در به روزرسانی اطلاعات "مانده تعهدات ایفا نشده"، در صورتی که برای هر یک از نکات بندهای فوق اقدام شده ،است پرداخت مصالحه ریالی بعد از به روزرسانی اطلاعات انجام شود.
- استرداد وجوه واریز شده به حساب خزانه از سوی سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی قابل پیگیری نمیباشد. لذا مقتضی است قبل از اقدام به پرداخت وجه از تمایل به انجام این فرایند و تأیید مبالغ محاسبه شده، اطمینان حاصل شود.
- تسویه دیون ارزی ناشی از صادرات در قالب پرداخت ریالی به منظور رفع تعهدات ارزی حاصل از صادرات به عنوان یک روش بازگشت ارز حاصل از صادرات تلقی نمیشود معادل یورویی مبالغ پرداختی از سرجمع تعهدات صادرکنندگان کسر خواهد شد.
- با توجه به اتمام مهلت ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال ۱۳۹۷ به منظور بهره مندی از معافیتهای مالیاتی صادر کنندگان این شیوه تبدیل و تسویه دیون ارزی ناشی از صادرات به ،ریال مشمول برخورداری صادر کنندگان از معافیتهای مالیاتی صادر کنندگان سال ۱۳۹۷ نمیباشد.
- تبدیل دیون ناشی از تعهدات ارزی ایفا نشده حاصل از صادرات سال ۱۳۹۷ به ریال از طریق پرداخت ریال به حساب خزانه دولت و از درگاه ایجاد شده در بستر سامانه جامع تجارت به آدرس زیر امکان پذیر است:
وبسایت www.ntsw.ir از منوی عملیات ارزی > > رفع تعهد ارزی>> درگاه مصالحه ریالی
(فایل راهنمای کاربردی استفاده از درگاه مصالحه ریالی تعهدات ارزی ایفا نشده حاصل از صادرات در سامانه جامع تجارت به پیوست میباشد)
- نرخ وجه المصالحه برای مانده تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال ۱۳۹۷ برای واحدهای تولیدی به ازای هر یورو، ۵۵۰۰ ریال و برای واحدهای غیر تولیدی برابر با ۷۵۰۰ ریال میباشد.
- دیون ارزی حاصل از صادرات سال ۱۳۹۷ صرفا در یک تراکنش به صورت ریالی قابل تبدیل و پرداخت میباشد؛ لذا امکان تقسیط مانده تعهدات وجود ندارد.
- نوع فعالیت صادرکنندگان بر اساس تولیدی / غیر تولیدی بودن هر شناسه بر اساس استعلام از "سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری" تعیین گردیده است.
- تأکید میگردد ذینفعان صرفا از طریق درگاه ایجاد شده در بستر سامانه جامع تجارت اقدام نمایند و از واریز وجه به هر حساب دیگری خودداری نمایند. در صورت واریز وجوه به هر نحو دیگر و به حسابهای غیر مرتبط، مسئولیت این اقدام متوجه واریز کننده وجه خواهد بود.
ناهید دشتدار
.