محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران در راس یک هیات بلند پایه متشکل از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و نیز جمعی از فعالان بخش کشاورزی از جمله بهنام تاج الدینی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ارومیه به منظور شرکت در ششمین نشست کمیته مشترک همکاری های کشاورزی دو کشور به ترکیه سفر وبا جمعی از فعالان حوزه کشاورزی ترکیه در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا دیدار و گفت وگو کردند.
در ابتدای این دیدار ابراهیم طاهریان سفیر جمهوری اسلامی ایران ضمن خوش آمدگوئی به هیات ایرانی و دیگر حاضرین، با اشاره به عملکرد و موفقیت های دولت ایران در حوزه کشاورزی، سفر وزیر جهاد کشاورزی کشورمان به ترکیه را فرصت استثنایی برای توسعه ارتباطات و همکاری های موثر میان ایران و ترکیه در این حوزه ارزیابی کرد.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد فضای مناسب برای توسعه روابط و همکاری های دوجانبه برای دسترسی به هدف تعیین شده 30 میلیارد دلاری در روابط اقتصادی میان دو کشور و نیز اهمیت نزدیک شدن دیدگاه ها برای تامین و برقراری صلح و ثبات منطقه افزود : مقامات ایران همواره تلاش کرده اند فضایی صمیمانه میان ایران و ترکیه برقرار باشد. به خصوص طی ماه های گذشته دیدار های منظمی فی مابین مسئولان عالی رتبه دو کشور انجام شد و موضوعات همکاری های دو جانبه مورد بررسی قرار گرفت و در زمینه تحولات منطقه ای با هدف نزدیک کردن دیدگاه ها ، گفت وگو و تبادل نظر شد..
حجتي همچنین در ادامه سخنان خود افزود صادرات محصولات كشاورزي باید در اولويت باشند .خرما ، پسته، سيب،كشمش،كنسانتره سيب ،گياهان دارويي،جزو پتاسيل ها كشور ما محسوب میشوند ودر زمينه مكانيزاسيون دستگاههاي كشاورزي بهترين زمينه همكاري با تركيه می باشد .
.در ادامه این دیدار محمود حجتی وزیر کشاورزی نیز با تشکر از سفیر ایران به خاطر فرآهم آوردن فرصت گردهمایی صمیمانه با تجار و دست اندرکاران بخش کشاورزی، ظرفیت های گسترده در دو کشور را به عنوان زمینه و فرصت مناسبی برای توسعه روابط میان ایران و ترکیه به ویژه در دوران پسابرجام ارزیابی کرد.
حجتی تاکید کرد: نه تنها هیچگونه مانعی برای توسعه مبادلات و همکاری های بخش های صنعتی و کشاورزی میان ایران و ترکیه وجود ندارد، بلکه همه فعالان و سرمایه گذاران در این بخش ها می توانند مبادلات و همکاری های خود را در این حوزه بیش از پیش گسترش دهند .
در ادامه این جلسه بهنام تاج الدینی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ارومیه نیز در مورد پتاسيل هاي استان وتوليدات سيب وانگور ومحصولات دامي ومرغي گزارشی را ارایه نمود که در این گزارش ایشان خواستار اهميت بيشتر به صادرات محصولات كشاورزي علي الخصوص جديت و توجه بيشتر در زمینه قرنطينه دامي ونباتي و نیز توجه بيشتر در بحث سرمايه گذاري در صنعت سورت وبسته بندي محصولات باغي وتجهيز صنايع تبديلي استان به دستگاههاي نوين شد كه در این راستا مورد استقبال وزير واقع گرديد وقول مساعدت كامل در تمام مراحل براي راه اندازي اين صنعت را دادند.
لازم به ذکر است در طی این سفر دو سند همکاری در زمینه قرنطینه دامی و نقشه راه همکاری های راهبردی دو کشور در زمینه کشاورزی امضاگردید. این اسناد در خاتمه ششمین نشست کمیته مشترک راهبردی همکاری های کشاورزی دو کشور و اولین همایش کاری ایران و ترکیه در حوزه کشاورزی در آنکارا امضا شد.
محمود حجتی طی سخنانی در مراسم امضای این اسناد ، گفت و گوهای دو جانبه خود با وزیر کشاورزی ترکیه در دو روز اخیر و مذاکرات بین هیات های دو کشور و همچنین فعالان اقتصادی را مثبت و سازنده خواند و گفت: چشم انداز همکاری ها در حوزه کشاورزی با توجه به ظرفیت های بسیار بزرگ در دو کشور و اراده سیاسی برای توسعه، بسیار امیدوار کننده است..
فاروق چلیک وزیر کشاورزی ترکیه نیز در این راستا گفت: بخش کشاورزی دو کشور باید سهم مناسبی را از هدف تجارت 30 میلیارد دلاری بخود اختصاص دهند.
چلیک فرایند همکاری های دو کشور در همه حوزه ها از جمله کشاورزی را خوب ولی ناکافی ارزیابی و ابراز امیدواری کرد: با عزمی که در دو طرف برای گسترش همکاری ها وجود دارد، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر مناسبات دو کشور در همه حوزه ها از جمله کشاورزی باشیم.