نهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه و کارگروه رفع موانع تولید شهرستان سردشت در راستای بررسی مشکلات و موانع توسعه اقتصادی شهرستان سردشت با حضور رییس و هیات نمایندگان اتاق ارومیه ، فرماندار و مقامات محلی شهرستان و فعالین اقتصادی سردشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه حسن انتظار رییس اتاق ارومیه در ابتدا این جلسه با تشریح عملکرد شش ماهه اول سال 1398 ، گفت: با توجه به تعهد قبلی اعضای هیات نمایندگان اتاق ارومیه در دور نهم هر دو ماه یکبار، یک جلسه هیات نمایندگان را در یکی از شهرستانهای استان جهت بررسی مشکلات اعضای اتاق و بررسی راهکارهای توسعهای شهرستانها با هماندیشی با فعالان اقتصادی همان شهر برگزار نموده ایم که سردشت سومین شهر در راستای برگزاری این جلسات میابشد.
حسن انتظار اظهار داشت: اتاق ارومیه تاکنون توانسته با تعامل خوب و منسجم با مقامات استانی بویژه استاندار، نهاد انتظامی و نظارتی در حل مشکلات فعالان اقتصادی تمام تلاش خود را بکار گیرد و در همین راستا برای رفاه و حل مشکل فعالان اقتصادی دور از مرکز استان، چهار دفتر نمایندگی برای تسهیل امورات اعضا در شهرهای ماکو، خوی، مهاباد و پیرانشهر ایجاد نماید.
وی بیان کرد: در اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه نسبت به دور قبل توانستیم با همدلی اعضا، هفت صنعت،معدن،لجستیک و حمل و نقل،توسعه صادرات،بازار پول و سرمایه، سرمایه گذاری و کشاورزی ایجاد شود که دو کمیسیون بیشتر از دور قبل است که این امر نشان از عزم جدی هیات نمایندگان اتاق جهت رفع مشکلات بصورت تخصصی و استفاده از ظرفیت کمیسیونهای تخصصی است.
انتظار در پایان افزود : یکی دیگر از پتانسیلها حل مشکلات فعالین اقتصادی استان شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی بوده که دبیرخانه آن در اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه مستقر است که نیازمند ارائه مطلب و نظرات کارشناسی از طرف فعالین اقتصادی میباشد.
در ادامه جلسه اقصی نخشیپور فرماندار سردشت اظهار داشت: این شهرستان با توجه به ظرفیتهای مرزی، گردشگری، کشاورزی و صنعتی که دارد با فراهمسازی زیرساختها و رفع مشکلات میتواند در توسعه آذربایجانغربی نقش بسزایی را ایفا کند و با پیگیری های استاندار آذربایجانغربی و برنامهریزیهای دولت، مرز «کیله» به عنوان مرز رسمی اعلام شد که سازوکارهای لازم در این خصوص در حال انجام است ولی با تسهیلگری در برنامهریزیها میتوان در جهت ایجاد اشتغال، رفع موانع بیکاری و افزایش تولید تاثیر مثبتی را ایفا کرد.
فرماندار سردشت اضافه کرد: وجود امنیت عمومی در سردشت از ضریب بالایی برخوردار است و میتوان با برنامهریزی منظم و منسجم از این مزیت مهم بخوبی در راستای توسعه این منطقه استفاده کرد.
نخشی پور با بیان تعطیلی تعداد زیادی از واحدهای اقتصادی این شهرستان به علت مشکلات مالی افزود: در حوزه گمرگ 100قلم کالا برای واردات مجوز دارد که میتوان با تسهیلگری آن، در حوزه صادرات و واردات پنجاه درصد اشتغال ایجاد کرده و رونق را به بخش اقتصادی این شهرستان برگرداند .
وی در پایان با تاکید بر فعال ساختن بازارچه مرزی «اشکان» نیز که جزو مصوبات دولت به شمار میرود خواستار تسریع در ایجاد زیرساختهای این منطقه شد.
رضا سواری عضو هیات نمایندگان و رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ارومیه نیز با ارائه عملکرد کمیسیون کشاورزی اتاق ارومیه گفت : تا کنون شش جلسه کمیسیون کشاورزی با نوزده دستور جلسه که 41مصوبه برای حل مشکلات اعضا داشته است ، که از آن جمله میتوان لغو پیمان سپاری ارزی در خصوص صادرات محصولات کشاورزی که به دبیرخانه مرکزی شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی ارجاع داده شده است که در حل مشکل صادرکنندگان محصولات کشاورزی بویژه آذربایجان غربی تسهیلی بدست آید ، یکی دیگر از مصوبات تهاتر صادرات محصولات کشاورزی در مقابل واردات است که نمونه آن صادرات سیب در مقابل واردات موز میباشد ، ایجاد زنجیره سیب استان ، تامین مواد اولیه زنجیره تولید طیور استان تا رفع مشکل صورت پذیرد، افزایش سقف وام سرمایه در گردش واحدهای تولیدی گوشت قرمز و سفید با توجه به افزایش هزینه های تولید و استفاده از ظرفیت تعرفه ترجیحی در جهت صادرات محصولات کشاورزی از مهمترین مصوبات کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ارومیه بوده است.
در ادامه این جلسه فعالان اقتصادی بر ساماندهی تخلیه و بارگیری کالاها در بازارچه کیله از روش سنتی به سیستمی، تسریع در عملیاتی کردن ابلاغ رسمی شدن کیله به عنوان نزدیکترین مرز به اقلیم کردستان، حذف محدودیت صادرات، برداشتن موافقتنامه گمرکی استان و اختصاص زمان بیشتری جهت تخلیهبار تاکید کردند.