جلسه بررسی مشکلات ارزی صادرکنندگان آذربایجان غربی با حضور ریاست اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه و حمید زادبوم معاون وزیر صمت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق ارومیه ، در ابتدا این جلسه حسن انتظار رییس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه ضمن خیرمقدم گفت : ابتدا باید از جناب آقای زادبوم تشکر نمایم که شخصا برای حل مشکل صادرکنندگان در استان حضور یافته اند و گلایه داریم از سازمان توسعه تجارت بخاطر قوانین و بخشنامه های بوجود آمده و تقابل با صادرکنندگان کشور ، که باید روش ها و راهکارهای برون رفت از این مشکلات فقط با همفکری سازمان و صادرکننده بوجود خواهد آمد.
انتظار افزود : با بخشنامه های خلق الساعه و لحظه ای برگشت ارز چگونه با نبود زیر ساخت بانکی و راهکارهای لازمه و شرایط تحریم این کار صورت بگیرد و صادرکننده ارز خود را در سامانه بانک مرکزی با قیمت پایین تر از بازار ارائه نماید.
رییس اتاق ارومیه گفت : این بخشنامه ها در کل خلاف وعده ها و صحبت هایی است برای رونق و جهش تولید بوده و مشکلات بوجود آمده از طریق مرکز بوده و باید از همان طریق نیز رفع گردد.
وی در پایان افزود : صادرات از ابزار جهش تولید است که باید رفع موانع صادرات صورت گیرد که بتوان به شعار سال هدف مقام معظم رهبری آن را به سرانجام برسانیم.
در ادامه این جلسه بهنام تاج الدینی عضو هیات رییسه و نائب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ارومیه با اعلام خاص بودن شرایط استان بعلت کشاورزی بودن و وابستگی اقتصادی به بحث کشاورزی توجه ویژه تر سازمان توسعه تجارت را به این بخش خواستار شد و افزود : محصولات کشاورزی فساد پذیر بوده و زمان صادرات برای این محصولات باید در کوتاه ترین زمان ممکن صورت گیرد ، که با توجه به اینکه صادرات محصولات کشاورزی بصورت امانی میباشد و برگشت ارز این محصولات بصورت ریال از طریق صرافی های امین در کشور های عراق و افغانستان صورت میپذیرد.
تاج الدینی افزود : اگر کارت بازرگانی صادرکنندگان محصولات کشاورزی تعلیق شود سرنوشت صادرات شش میلیون محصول کشاورزی و بازارهای هدفی که سالیان متوالی برای بدست آوردن آنها تلاش گردیده است چه خواهد شد که نیاز است در این خصوص تدبیر شود.
امیر مسعود فاتحی عضو هیات نمایندگان اتاق ارومیه و مدیرعامل نمایشگاه بین المللی استان گفت : وظیفه ذاتی سازمان توسعه تجارت ایران تشویق به صادرات است نه اینکه با تهدید و جرائم بتوان تشویق به صادرات نموده و بخشنامه های ابلاغی باید طویل مدت باشد که بتوان برای نفوذ در بازارهای هدف صادراتی برنامه ریزی نمود.
وی در پایان خواستار ایجاد معاونت نمایشگاه ها در سازمان توسعه تجارت برای تدوین شیوه نامه و نظارت بر نحوه برگزاری نمایشگاه های بین المللی گردید.
مهرداد سعادت رییس اتاق مشترک بازرگانی اتاق ایران و ترکیه نیز در این جلسه با بیان اینکه با وجود 560کیلومتر مرز مشترک میان ایران و ترکیه هنوز نتوانسته ایم از تمامی پتانسیلهای آن برای توسعه استان آذربایجان غربی استفاده نماییم گفت : تبدیل آذربایجان غربی به یک بندر خشک صادراتی محصولات کشاورزی و یک هاب صادراتی میتواند اقتصاد منطقه ای را چه از نظر اشتغال و چه رونق تولید متحول نماید.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه با بیان اینکه میان دو کشور دارای چهار درب تجاری میباشیم گفت : ایجاد گمرک واحد میان ایران و ترکیه یکی از راه های توسعه تجارت دو کشور است که نیاز است رویه های گمرکی داخلی اصلاح گردد.
وی افزود : اعزام هیات های تخصصی ، ایجاد دفترهای تجاری مشترک در شهرهای مهم دو کشور و معافیت ارزی صادراتی به کشور ترکیه از راهکارهای توسعه روابط تجاری دو کشور میباشد.
در این جلسه حمید زادبوم معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران با تشریح شرایط فعلی کشور گفت : وضعیت امروز اقتصاد ایران حاصل تحریمهای بیرحمانه آمریکا،سیاستهای گذشته،فشارهای منطقه ای استکبار جهانی جهت صفر کردن صادرات نفت کشور میباشد.
زادبود افزود : در هیچ جای جهان صادراتی بنام صادرات ریالی نداشته و این کار از طریق صرافی های خارجی جهت ایجاد فشار به اقتصاد ایران صورت میگیرد و ایفاد تعهد ارزی مورد تایید نظام و سیستم اقتصادی کشور بوده که توسط کمیته ماده 2 سران قوا مورد تنفیذ مقام معظم رهبری برای تامین ارز مورد نیاز کشور برنامه ریزی و سیاست گذاری آن صورت میپذیرد.
رییس سازمان توسعه صادرات افزود : سیاستهای ارزی چه تنبیهی و چه تشویقی از ابتدای سال 1397 فقط چهار بخشنامه بوده است و که تلاش ما تسهیل در رویه صادرات در سطح کشور میباشد.
وی با اشاره به نیاز سالانه کشور به 45میلیارد دلار ارز برای تامین مواد اولیه واحدهای صنعتی ، دستگاههای تولید و دارو افزود : صادرات باید در راستای تامین منافع ملی باشد و در این جنگ اقتصادی نیاز است همه ما منافع ملی را در نظر داشته باشیم و اختلال در صادرات قطعا در رویه تامین مواد اولیه واحدهای تولید مشکل ایجاد مینماید.
معاون وزیر صمت با اشاره به ارائه تسهیلات چهار هزار میلیارد تومانی توسط بانک توسعه صادرات گفت : تمامی صاردکنندگان میتوانند از تسهیلات ریالی این بانک جهت توسعه صادرات بشرط صادرات استفاده نمایند.
زادبوم در پایان با اشاره به اهمیت آذربایجان غربی بعنوان یک پایگاه صادراتی کشور گفت : این استان دارای چهار پایانه مرزی مهم بوده که با سرمایه گذاری در آنها میتوان مشکلات صادراتی کشور را برطرف نمود.