کوچک شدن ۹.۹ درصدی اقتصاد ترکیه
نویسنده: غیور/چهارشنبه, 19 شهریور,1399/دسته ها: اخبار اتاق ارومیه
اقتصاد ترکیه در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی ۹.۹ درصد کاهش یافت. این میزان بیشترین کاهش در اقتصاد ترکیه پس از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ میلادی است. درآمد سرانه ترکیه نیز پس از ۱۱ سال برای اولین بار به کمتر از ۹ هزار دلار رسید. کاهش میزان در آمد سرانه در این کشور سبب شد تا میزان مصرف خانوادهها در جامعه ۸.۶ درصد کاهش یابد.
آمار و ارقام سازمان آمار ترکیه نشان می دهد که میزان تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم سال جاری میلادی ۷۴۲.۹ میلیارد دلار و درآمد سرانه ۸ هزار و ۹۳۴ دلار میباشد.
میزان تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه نخست سال جاری میلادی نیز ۷۵۸.۱ میلیارد دلار با درآمد سرانه ۹ هزار و ۱۱۷ دلار بوده است .
نگاهی به حوزههای صنفی مختلف نشان می دهد که در این مدت بیشترین میزان کاهش در بخشهای صنعت با ۱۵.۵ درصد و بخش خدمات با ۲۵ درصد بوده است .
شیوع کرونا و اعمال یک سری تمهیدات اجتماعی از قبیل اعلام قرنطینههای روزهای پایان هفته در سراسر کشور در اوایل سال جاری میلادی سبب شد تا میزان مصرف مواد خوراکی و کالاهای مصرفی در کشور افزایش یابد و آمار نیز موید این نکته است که میزان مصرف مواد کشاورزی در سه ماهه دوم سال جاری میلادی ۴ درصد افزایش داشته است .
نگاهی کلی به وضعیت شاخصهای اقتصادی نشانگر این است که صادرات ترکیه در ۷ ماه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته با ۱۳.۷ درصد کاهش ۹۰ میلیارد و ۱۵ میلیون دلار و واردات نیز با ۳.۹ درصد کاهش ۱۱۶ میلیارد و ۶۰۵ میلیون دلار بوده است .
صادرات این کشور در ماه جولای سال ۲۰۲۰ میلادی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با ۵.۸ درصد کاهش ۱۵ میلیارد و ۱۲ میلیون دلار و واردات نیز با ۷.۹ درصد کاهش به ۱۷ میلیارد و ۷۰۹ میلیون دلار رسیده است .
میزان ضرر و زیان ناشی از توقف صادرات خودروی ترکیه به دلیل شیوع کرونا در ۷ ماه نخست سال جاری میلادی ۴.۸ میلیارد دلار اعلام شده است. مسئولان صنعت خودروی ترکیه نیز برای کاهش میزان ضرر و زیان فوق در آخرین اقدام خود اعلام نمودند که از این پس مراکز تولید و مونتاژ خودرو به صورت ۳ شیفت به کار خود ادامه خواهند داد .
نکته قابل توجه این که پاندمیکرونا در جهان سبب شده است تا تولید خودرو در بازارهای جهانی تا ۲۲ درصد کاهش یابد و شاید به همین دلیل است که ترکیه قصد دارد تا از تمام توان مراکز تولید صنعت خودروی خود استفاده نماید تا بتواند کسری احتمالی خودرو در کشورهای دیگر را جبران نموده و به بازارهای جدید در صادرات خودرو دست یابد .
هر چند آغاز فصل گردشگری در ترکیه و ورود گردشگران خارجی به این کشور سبب شده است که این کشور بتواند تا حدی درآمد ارزی خود را افزایش داده و زمان از دست رفته خود را در این حوزه تا حدی جبران نماید اما کاهش چشمگیر میزان گردشگر در سال ۲۰۲۰ میلادی و کاهش میزان درآمد ناشی از آن همانند گذشته نخواهد توانست موجب ترمیم و بهبود شاخصهای اقتصادی ترکیه در کوتاه مدت گردد .
تعداد نمایش ها (815)/نظرات (0)
کلمات کلیدی: