چهل و ششمین جلسه ی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان غربی با حضور مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، محمد مهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی،حسن انتظار رییس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه جهت بررسی مشکل تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی استان، مشکلات مربوط به دستورالعمل تعیین سهمیه ورق فولادی برای صنایع فلزی و دستورالعمل تائین مواد اولیه برای تولیدکنندگان صنایع پلاستیکی و پتروشیمی و محدودیت واردات مواد اولیه کارخانجات بر اثر بخشنامه ها و دستورالعمل های صادره وزارت صمت در محل اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد.
در این جلسه حسن انتظار دبیر شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه متولیان بخش صنعت با مشکلات تولید و صنعت آشنا هستند گفت : با توجه به پتانسل های بالای کشور بویژه آذربایجان غربی در حوزه صنعت و ظرفیت تولید و توانمدی رقابت تولید کالاهای صادراتی که حاصل آن حضور موثر در بازارهای منطقه و هدف خواهد بود که فعالین بخش خصوصی انتظار دارند وزارت صمت بویژه معاونت صنایع حمایت و هدایت جدی از آنها را صورت دهند.
رییس اتاق ارومیه با اشاره به تحریم های ظالمانه غرب و تاثیر آن بر اقتصاد کشور افزود : امروزه این تحریم ها باعث افزایش فعالیتهای غیر رسمی ، غیر مولد و سفته بازی را افزایش داده که آسیب آن برای واحدهای تولیدی بوده که آنها را در شرایط رکود و تورم قرارداده که نتوانند تامین نقدینگی برای سرمایه در گردش،تامین ارز برای خطوط تولیدی واحدهای مولد و کارآفرین با ده ها مشکل دیگر نیز مواجه گردیده اند که در بوجود آمدن این مشکلات و چالش های خویش کمترین نقش را داشته و یکی از وظایف وزارت صمت دفاع ، حمایت و پیگیری مشکلات فعالین اقتصادی و کارآفرینان میباشد.
انتظار با اشاره اینکه استان دارای ۹۶۷کیلومتر مرز مشترک با سه کشور بوده و این پتانسیل هیچگاه مورد توجه مرکز نشینان واقع نگردیده است ، گفت : سرمایه گذار به مانند آهو است ، اگر احساس خطر کند پا به فرار میگذارد ولی با وجود بخش نامه های خلق الساعه که حاصلی جز خودتحریمی صنایع داخلی نداشته نمیتوان به ورود سرمایه جدید به بخش صنعت و تولید امیدوار بود ولی با این وجود کارآفرینان با هرشرایطی به کار خود ادامه داده اند که گواه آن سرمایه گذاری هفتاد درصدی بخش خصوصی استان در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی است و نجابت صاحبان صنایع باعث رونق فضای کسب و کار و تولید در کشور بوده است.
وی در پایان با اشاره به آثار سومدیریت و خود تحریمی های داخلی بر صنایع گفت : این مشکلات بیشتر از تحریم های خارجی بر فضای کسب و کار استان تاثیر گذار بوده که عدم ثبات و نااطمینانی بزرگترین مشکل و تهدید برای تولید بوده و موجباب تاسف را برای فعالین اقتصادی بدنبال داشته که راه علاج این مشکلات استفاده از مدیران پرتوان در سطح کلان ، شفافیت و اطمینان به بخش خصوصی واقعی میباشد.
در ادامه این جلسه استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه خروج آمریکا از برجام و بدعهدی کشورهای اروپایی و به تبع آن تحریم های بی سابقه، موجب بروز مشکلات اقتصادی شده بود گفت: مدیریت دولت در کاهش اثرات تحریم ها اگر چه محدودیت ها و خطاهایی را نیز درپی داشت اما مانع تحقق برنامه های دشمن در زمینگیر کردن کشور شد.
شهریاری با بیان اینکه از اواخر سال ۹۶ و سالهای ۹۷و ۹۸ شاهد بی سابقه ترین تحریم ها علیه کشور بودیم افزود: در این شرایط سخت دولت مجبور به اتخاذ تصمیم هایی به منظور حفظ شرایط از جمله حذف رانت و شناسایی تولیدکنندگان واقعی شد.
وی ادامه داد: اگر چه این تصمیمات در نگاه اول موجب اعتراض برخی تولیدکنندگان شد اما امروز گزارش وزارت صمت از تثبیت نسبی شرایط و نیز جلوگیری از زمین گیر شدن کشور طبق برنامه ریزی دشمنان حکایت دارد.
استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان در این شرایط در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند گفت: شرایط سختی که تولید با آن مواجه است به طور قطع با تداوم ایستادگی، عدالت در توزیع، شفافیت در کسب و کار و حذف رانت ها بهبود خواهد یافت.
شهریاری ادامه داد: مشکل تامین مواد اولیه برخی واحدهای تولیدی برطرف شده و با توجه با سیاست وزارت صمت امید داریم که تولیدکنندگان واقعی در شرایط سهل تری به مواد اولیه مورد نیاز دست پیدا کنند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر یک هزارم فشارهای اقتصادی حاصل از تحریم ایران به یکی از کشورهای دیگر وارد میشد، تمامی زیر ساختهای آنان را نابود میکرد.
مهدی صادقی نیارکی افزود: خوشحال هستیم از اینکه اعلام کنیم با تلاشهای دولت در بی اثر کردن تحریمها به جایی رسیده ایم که دغدغه امروز ما به جای تعطیلی واحدهای اقتصادی چند شیفته کردن این واحدهاست.
وی با بیان اینکه طی ۹ ماه سال جاری ۱۴۸ هزار میلیارد تومان در بخش واحدهای اقتصادی هزینه شده است، افزود: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸۲ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اشتغال زایی بیش از ۹۷ هزار نفر به صورت مستقیم در بخش صنعت کشور، بیان کرد: دولت در بسیاری از بخشهای حوزه صنعت همچون آلومینیوم در حالی که وارد کننده بود، امروز به صادر کننده تبدیل شده است.
معاون امور صنایع وزارت صمت، با قدردانی از واحدهای اقتصادی بابت مقاومت در برابر تحریمهای ظالمانه، گفت: در حمایت از واحدهای تولیدی شهروند درجه یک و ۲ نداریم و دولت تمامی تلاش خود را برای رونق اقتصادی در شرایط تحریمها به کار گرفته است.
وی مصوبات رفع موانع تولید را موثر در هدایت پولهای سرگردان به سمت تولید دانست و اظهار داشت: با وجود تحریمهای بی سابقه اقتصادی، امیدواریم با تدابیر اخذ شده شاهد رونق اقتصادی در ماههای آتی باشیم.
در پایان این جلسه فعالان اقتصادی به بیان نقطه نظرات و مشکلات خود پرداختند.