بولتن اخبار و گزارشات اقتصادی ترکیه تهیه شده توسط بخش اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آنکارا به پیوست قابل ملاحظه میباشد.
محمد فرازمند سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با نورالدین اوزدبیر، رئیس اتاق صنایع آنکارا دیدار و گفتگو کرد. فرازمند در این دیدار با اشاره به روابط خوب اتاق صنایع آنکارا با طرفهای ایرانی، بر ضرورت توسعه هر چه بیشتر روابط صنعتگران و بازرگانان دو کشور بویژه در دوران کنونی تاکید کرد.
براساس اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه، میزان تولید فولاد این کشور در ماه ژانویه سالجاری ۳.۴ میلیون تن بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲.۷ درصد افزایش نشان می دهد. همچنین در همین مدت میزان مصرف فولاد ترکیه ۳.۱ میلیون تن اعلام شده است که این نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵.۱ درصد افزایش دارد.
وزارت صنایع و فناوری ترکیه با هدف حمایت از تولید کالاهای با تکنولوژی بالا قصد دارد تا از ۹۱۹ کالای تولید داخل که از ارزش افزوده بالایی برخوردا هستند پشتیبانی لازم را بنماید. این ۹۱۹ کالا در ۷ بخش گروه کالایی طبقه بندی شده اند.
براساس اعلام سازمان آمارترکیه، میزان صادرات ترکیه در ماه ژانویه سالجاری ۱۵ میلیارد و ۴۵ میلیون دلار و میزان واردات ۱۸ میلیارد و ۷۹ میلیون دلار رسید. براساس این گزارش حجم تجارت خارجی ترکیه در ماه ژانویه ۳۳ میلیادر و ۱۲۴ میلیون دلار و کسری تراز تجاری نیز ۳ میلیارد و ۳۴ میلیون دلار اعلام شد.
سازمان آمار ترکیه، رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۰ را ۱.۸ درصد اعلام کرد. ترکیه و چین تنها دو کشوری از گروه G-۲۰ هستند که رشد اقتصادی آنها در سال ۲۰۲۰ مثبت بوده است.
بر اساس گزارش سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه، میزان گاز وارداتی این کشور در سال ۲۰۲۰ به ۴۸.۱ میلیارد مترمکعب رسید. میزان گاز وارداتی ترکیه از ایران در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ با ۳۱.۲ درصد کاهش به ۵.۳ میلیارد متر مکعب رسیده است.
موسسه اعتبار سنجی مودی طی انتشار گزارشی جدید، پیش بینی خود در خصوص رشد اقتصادی ترکیه برای سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را اصلاح و افزایش داد.
دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با رئیس اتاق صنایع آنکارا
محمد فرازمند سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با نورالدین اوزدبیر، رئیس اتاق صنایع آنکارا درمحل نمایندگی جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد. فرازمند در این دیدار با اشاره به روابط خوب اتاق صنایع آنکارا با طرفهای ایرانی بر ضرورت توسعه هر چه بیشتر روابط صنعتگران و بازرگانان دو کشور بویژه در دوران کنونی تاکید کرد. طرفین در این دیدار در خصوص آخرین تحولات اقتصادی میان دو کشور به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.
خبرگزاری آناتولی-کاهش واردات گاز ترکیه از ایران در سال ۲۰۲۰
بر اساس گزارش سازمان تنظیم بازار انرژی ترکیه، میزان گاز وارداتی این کشور در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ با ۶.۵ درصد افزایش به ۴۸.۱ میلیارد مترمکعب رسید. بر پایه این گزارش میزان گاز وارداتی ترکیه از ایران در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۹ با ۳۱.۲ درصد کاهش به ۵.۳ میلیارد متر مکعب رسیده است. انفجار خط لوله انتقال گاز طبیعی ایران به ترکیه در ماه مارس سال گذشته و همچنین تاخیر در تعمیر آن به دلیل تدابیر کرونایی یکی از اصلی ترین عامل این کاهش بوده است.
در این دوره، روسیه با صادرات ۱۶.۲ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به ترکیه در رتبه نخست قرار گرفت. میزان صادرات گاز از روسیه در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۶.۴ درصد افزایش داشته است.
آذربایجان نیز با صادرات ۱۱.۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به ترکیه پس از روسیه در جایگاه دوم قرار دارد. میزان واردات این سوخت از آذربایجان نیز در دوره مشابه ۲۰.۵ درصد افزایش یافته است.
سون دقیقه-گزارش تجارت خارجی ترکیه در ماه ژانویه ۲۰۲۱
سازمان آمارترکیه، گزارش تجارت خارجی این کشور برای ماه ژانویه ۲۰۲۱ را اعلام کرد. براساس این گزارش میزان صادرات ترکیه در ماه ژانویه سالجاری با ۲.۳ درصد افزایش به ۱۵ میلیارد و ۴۵ میلیون دلار و میزان واردات نیز با ۵.۹ درصد کاهش به به ۱۸ میلیارد و ۷۹ میلیون دلار رسید. براساس این گزارش حجم تجارت خارجی ترکیه در ماه ژانویه ۳۳ میلیادر و ۱۲۴ میلیون دلار و کسری تراز تجاری نیز ۳ میلیارد و ۳۴ میلیون دلار اعلام شد.
بیشترین صادرات ترکیه در این مدت به کشورهای آلمان ۱.۴ میلیارد دلار، آمریکا ۹۳۳ میلیون دلار، ایتالیا ۸۶۴ میلیون دلار، انگلیس ۸۱۳ میلیون دلار و فرانسه ۷۳۸ میلیون دلار صورت گرفته است.
بیشترین واردات ترکیه نیز از کشورهای چین ۲.۲ میلیارد دلار، روسیه ۱.۸ میلیارد دلار، آلمان ۱.۵ میلیارد دلار، عراق ۸۰۹ میلیون دلار و آمریکا ۷۲۹ میلیون دلار صورت گرفته است.
روابط تجاری ایران و عراق با ترکیه در ماه ژانویه ۲۰۲۱ نیز به شرح ذیل می باشد:
صادرات ایران به ترکیه ۱۶۱ میلیون دلار صادرات عراق به ترکیه ۸۰۹ میلیون دلار
واردات ایران از ترکیه ۱۷۸ میلیون دلار واردات عراق از ترکیه ۶۹۷ میلیون دلار
حجم تجارت خارجی ۳۳۹ میلیون دلار حجم تجارت خارجی عراق با ترکیه ۱.۵ میلیارد دلار
ت رت خبر-گزارش تولید و تجارت فولاد ترکیه
براساس اعلام انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه، کارخانجات تولید فولاد این کشور در ماه ژانویه سالجاری ۳.۴ میلیون تن فولاد خام تولید کرده اند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲.۷ درصد افزایش نشان می دهد. همچنین در همین مدت میزان مصرف فولاد ترکیه ۳.۱ میلیون تن اعلام شده است که این نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵.۱ درصد افزایش دارد.
براساس گزارش انجمن مزبور، میزان صادرات فولاد ترکیه در ماه ژانویه ۲۰۲۱ با ۱۵.۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۳ میلیون تن به ارزش ۷۴۹ میلیون دلار و میزان واردات نیز با ۱۴.۳ درصد کاهش ۱.۲ میلیون تن معادل ۸۷۲ میلیون دلار بوده است.
ترکیه در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۳۵.۸ میلیون تن فولاد تولید کرده بود و از این جیث در رده هفتم دنیا و اول اروپا قرار دارد.
خبرترک-رشد اقتصادی مثبت ترکیه در سال ۲۰۲۰
سازمان آمار ترکیه، رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۰ را ۱.۸ درصد اعلام کرد. ترکیه و چین تنها دو کشوری از گروه G-۲۰ هستند که رشد اقتصادی اشان در سال ۲۰۲۰ مثبت بوده است.
لطفی الوان وزیر خزانه داری و دارایی ترکیه در همین زمینه گفت، ترکیه یکی از معدود کشورهایی بوده است که علیرغم شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ رشد اقتصادی مثبت داشته است. اولویت اصلی ما در سال ۲۰۲۱ اطمینان از ثبات قیمت است. سیاست های ما در برابر تورم راه را برای کیفیت بهتر و مسیر پایدار، تولید و رشد هموار می کند.
استار-ترکیه بزرگترین صادر کننده فرش ماشینی جهان
صلاحالدین کاپلان، رئیس صنف تولیدکنندگان فرش در مجمع صادرکنندگان ترکیه در مصاحبه با خبرنگار ان در خصوص وضعیت بازار فرش ترکیه در سال ۲۰۲۰ گفت، ترکیه بزرگترین تولید کننده فرش ماشینی در جهان است و استان غازیآنتپ نیز در این زمینه نقش بزرگی دارد، به طوری که نیمی از صادرات محصول مذکور در جهان در این استان تولید میشود. وی افزود،چیزی در حدود ۷۰ درصد از کل تجارت فرش ماشینی در جهان در اختیار ترکیه است که ۵۳ درصد آن در استان غازی آنتپ تولید می شود.
کاپلان در خصوص تجارت فرش در بازارهای جهانی نیز گفت، در سال ۲۰۲۰ حجم صادرات فرش ترکیه به ۲ میلیارد و ۶۰۴ میلیون و ۶۴۸ هزار دلار رسید و امسال نیز هدف صادرات ۳ میلیارد دلاری را تعیین کرده ایم.
حریت –حمایت ترکیه از تولید کالاهای با ارزش افزوده بالا
وزارت صنایع و فناوری ترکیه با هدف حمایت از تولید کالاهای با تکنولوژی بالا قصد دارد تا از ۹۱۹ کالای تولید داخل که از ارزش افزوده بالایی برخوردا هستند پشتیبانی لازم را بنماید. این ۹۱۹ کالا در ۷ بخش گروه کالایی طبقه بندی شده اند. بر این اساس، با توجه به یازدهمین برنامه توسعه در تعیین سطح فناوری بالا و پیشرفته و بحث حمایت از تولید کالاهای با ارزش افزوده بالا و نقش تولید و صادرات این کالا در بهبود بخشیدن به تراز پرداختی منفی ۵۱ میلیارد لیری کشور حمایت از ین گروه کالاها بسیار حائز اهمیت و مورد تاکید وزارت صنایع و فناوری می باشد.
سوزجو- موسسه اعتبار سنجی مودی پیش بینی در خصوص رشد اقتصادی ترکیه را افزایش داد
موسسه اعتبار سنجی مودی طی انتشار گزارشی جدید، پیش بینی خود در خصوص رشد اقتصادی ترکیه برای سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را اصلاح و افزایش داد. برپایه این گزارش، موسسه مودی، رشد اقتصادی ترکیه برای سال ۲۰۲۱ را از سه و نیم درصد به چهار درصد و برای سال ۲۰۲۲ را از چهار درصد به پنج درصد افزایش داد.
وب سایت خبرها- برگزاری نشست مجازی روز سرمایه گذاری ، اقتصاد و همکاری ترکیه و آلمان
نشست مجازی سرمایه گذاری، اقتصاد و همکاری ترکیه و آلمان با همکاری اتاق بازرگانی غازی آنتپ و شورای روابط اقتصادی ترکیه – آلمان برگزار شد. در این نشست که با حضور رئیس اتاق بازرگانی غازی آنتپ، روسای ترک و آلمانی شورای روابط اقتصادی ترکیه – آلمان و اعضای اتاق غازی آنتپ برگزار شد، روابط اقتصادی و فرصت های سرمایه گذاری بین دو کشور مورد ارزیابی قرار گرفت. در این نشست همچنین در خصوص آینده همکاریها و پروژه های مشترک نیز تبادل نظر انجام شد.
عدنان اون وردی، رئیس اتاق بازرگانی غازی آنتپ ضمن برشمردن ظرفیتهای تجاری و صنعتی غازی آنتپ از سرمایه گذاران، تجار و بازرگانان آلمانی جهت انجام فعالیت های اقتصادی در این استان دعوت بعمل آورد. صادرات غازی آنتپ به آلمان ۲۴۴ میلیون دلار می باشد. کل صادرات ترکیه به آلمان در سال ۲۰۲۰ معادل ۱۴.۸ میلیارد دلار و واردات ۲۰.۶ میلیارد دلار بوده است.
۱)داده های اتحادیه اتاق ها و بورس های ترکیه - ژانویه ۲۰۲۱
TOBB (اتحادیه اتاقها و بورس های ترکیه) داده های مربوط به شرکت های تاسیس شده و تعطیل شده در ماه ژانویه ۲۰۲۱ را منتشر کرد. بر اساس این آمار در ارزروم در ماه اول امسال ۲۷ شرکت، ۳ تعاونی، ۱۲ بنگاه اقتصادی حقیقی، شروع به فعالیت کردند. در همین دوره ۲ شرکت منحل گردید. در ماه ژانویه ۳ شرکت و ۹ بنگاه اقتصادی حقیقی فعالیت خود را متوقف کردند. در ژانویه سال ۲۰۲۰ در این استان ۴۰ شرکت، ۲ تعاونی و ۱۷ بنگاه اقتصادی حقیقی و حقوقی تاسیس شده بودند.
ارزروم در ماه ژانویه از منظر تعداد شرکت تاسیس شده در رده بندی منطقه آناتولی شرقی در جایگاه چهارم قرار گرفت. در مالاتیا ۵۴، وان ۴۸، الازیغ ۴۵، ارزروم ۲۷، بیتلیس ۱۸، آغری ۱۹، بینگول۲۴، حکاری ۹، ارزنجان ۱۷، موش ۸، اغدیر ۱۱، کارس ۷ و تونجلی ۵ شرکت تاسیس گردید. در آرداهان نیز هیچگونه تاسیسی ثبت نشده است.
در تعداد شرکت های ثبت شده در ماه ژانویه سال ۲۰۲۱ نسبت به ماه قبل از آن ۳۳.۶ درصد افزایش رخ داده است.
۲)۵۰ هزار موقعیت شغلی جدید در ارزروم
صنعت کشاورزی که با اعمال سیاست های صحیح در عرصه کشاورزی و دامداری در سه ماه سوم سال ۲۰۲۰ به رشد ۵.۳ درصدی دست یافت، با صادرات ۲۱ میلیارد دلاری رکورد جدیدی را ثبت کرد. ترکیه با صادرات ۵۵ میلیاردی در صنعت کشاورزی در ۳ سال اخیر ۱۷ میلیارد دلار نیز مازاد تجارت خارجی داشته است.
با ایجاد مناطق صنعتی تخصصی کشاورزی در قالب طرح مناطق صنعتی کشاورزی (TDİOSB)، به منظور ایجاد ارزش افزوده در عرصه کشاورزی و با اختصاص بیش از ۵۱ میلیون لیر اعتبار برای بیش از ۵۰ هزار نفر اشتغالزایی خواهد شد.
همچنین این پروژه در چوبوک-آنکارا، سولواُوا-آماسیا، بِیلیک اُوا-اسکی شهیر، اوغوزلو-قاضی انتپ، آلتیناوزو-اِنِک-حاتای، کارس، دیاربکر، الازیغ، شانلی اورفا و باتمان با ایجاد مناطق صنعتی که در زمینه دامداری فعالیت خواهند داشت نیز اجرا خواهد شد. (خبر۲۵، ۲۰۲۱/۰۳/۰۲)
۳)صادرات ارزروم به ۱۲ کشور
ارزروم در ماه ژانویه ۲۰۲۱ به ۱۲ کشور صادرات انجام داده است. درحالیکه ارزش صادرات به ۵ کشور افزایش یافته، به ۵ کشور نیز شاهد کاهش صادرات بوده ایم. در این رده بندی سه مقصد اول صادرات به ترتیب به کشورهای کامرون، آمریکا و آذربایجان بوده اند. (ارزروم خبر ۲۰۲۱/۰۲/۱۴)
۴)عملیات کشف معدن در ۹ نقطه از حاتای
مدیریت کل امور نفت و معدن (MAPEG) اعلام کرد در حاتای در ۹ نقطه مختلف جهت عملیات کشف معدن برای بار دوم مناقصه برگزار می کند. طرفداران محیط زیست از احتمال ایجاد آتش سوزی در مناطقی که عملیات کشف معدن در آن ها صورت می پذیرد ابراز نگرانی می کنند. این اراضی واقع در مناطق شنکوی در یایلاداغ، ماراشبوغازی در آنتاکیا، کوناجیک، تولِک و هایمانِسکی در آرسوز، بِی کوی و کاراگوز در اسکندرون، کیزیل کایا در کیریک هان، چِرچی کایا در بِلِن می باشند.
مدیریت امور نفت و معدن با بیان اینکه در ترکیه مناقصاتی به جهت اکتشاف معدن در ۶۰۶ نقطه در حال برگزاری است افزود؛ اجرای مناقصه به منظور عملیات کشف معدن در ۹ نقطه از حاتای نیز در قالب این طرح گنجانده شده است. مجوز اکتشاف برای تمامی این مناطق که اخیرا با اضافه شدن منطقه کیزیل کایا واقع در بخش کیریک هان تعداد آن از ۸ به ۹ افزایش یافته صادر شده است. اما اضافه شدن این منطقه به ۸ منطقه قبلی واکنش هایی را در پی داشته است. هم وطنانی که در این منطقه زندگی می کنند مایل نیستند که در مراتع و چراگاه حیوانات و دامهای مردم روستایی و بخصوص در مناطق کوهستانی معدن احداث گردد.
مختار و اعضا شورا، در تاریخ ۲۵ فوریه درخواستنامه ای به مقامات و ادارات حکومتی ابراز داشتند که این اراضی منبع مراتع مورد استفاده دامداران برای چرا بوده و خواسته اند تا با جلوگیری از انجام این فعالیت ها به اقتصاد مردم این منطقه آسیب وارد نشود.(روزنامه آنتاکیا،۲۰۲۱/۰۳/۰۲)
۵)رشد صنعت کشاورزی ارزروم
محمت امین اوز رییس حزب عدالت و توسعه در استان ارزروم اذعان داشت: " تقریبا انقلابی در پرداخت های حمایتی در بخش کشاورزی اختصاص یافته به ارزروم در ۱۸ سال گذشته رخ داده است. سهم ارزروم در کشاورزی کشور از ۳۴.۹ میلیون لیر در سال ۲۰۰۲ به رقم ۳۰۴.۳ میلیون لیره در پایان سال ۲۰۲۰ رسیده است. از نظر پرداخت های حمایتی نیز تقریبا رشد ۹ برابری رخ داده است و در مجموع به کشاورزان حمایت ۶۳.۵ لیره ای اختصاص یافته است. این سرمایه گذاری ها که کشاورزان را تشویق به تولید بیشتر و در نتیجه کسب درامد بیشتر می کند، نشان دهنده توجه حزب عدالت و توسعه به بخش کشاورزی است"
در ارزروم سرمایه گذاری های صورت گرفته در عرصه کشاورزی، فقط محدود به پرداخت های صورت گرفته از جانب دولت به کشاورزان نبوده است. از دانشگاه گرفته تا ادارت محلی در بسیاری از عرصه ها پروژه هایی به منظور رشد و مدرن سازی کشاورزی داشته اند، که شهرداری نیز در این زمینه با اهدای ماشین آلات کشاورزی، ارایه خدمت داشته است.
شهرداری کلانشهر ارزروم با فراهم کردن تعداد زیادی ماشین آلات کشاورزی باعث شده که کشاورزان هم از نظر هزینه های تولید و هم از نظرنیروی کار نیازشان مرتفع شود. باید گفت این اقدامات در ۵ سال آینده در زمینه تولیدات کشاورزی تاثیر مثبت خواهد داشت و باید در صنعت دامداری نیز انجام چنین اقدامات مهمی باید مورد توجه قرار گیرد. (نقطه ۲۵، ۲۰۲۱/۰۲/۲۴)
۶)ثبت ۴۰ برند در مدت یک ماه در ارزروم
موسسه ثبت اختراعات ترکیه (TÜRKPATN) درخواست های ثبت اختراع در ماه ژانویه ۲۰۲۱ را در سطح استان ها منتشر کرد. ارزروم از نظر تعداد ثبت اختراعات در منطقه آناتولی شرقی پس از مالاتیا در جایگاه دوم و در سطح کشوری در جایگاه ۳۴ام قرار گرفت. در ماه ژانویه در ارزروم ۴۰، در مجموع استان های منطقه آماری کوداکا ۶۴، در منطقه آماری آناتولی شمال شرقی ۷۹، در منطقه آناتولی شرقی ۲۳۳، و در کل ترکیه ۱۴۶۳۲ برند درخواست ثبت داشته اند. نسبت درخواست ثبت برند در ارزروم در ماه ژانویه به کل منطقه ۱۷.۱۶ درصد بوده است.
با توجه به داده های این موسسه، از مالاتیا ۷۴، ارزروم ۴۰، الازیغ ۳۸، وان ۲۹، ارزنجان۱۹، بینگول ۱۰، اغدیر ۶، آغری۵، موش ۳، تونجلی۳، کارس ۲، آرداهان ۲، بیتلیس ۱ و حکاری ۱ برند درخواست ثبت داشته اند. ارزروم ار نظر تعداد درخواست ها برای ثبت برند در جایگاه ۳۴ام در ترکیه قرار گرفت. در این دوره بیشترین تعداد درخواست ثبت برند از استان های استانبول، آنکارا، بورسا، کونیا، آنتالیا، قاضی انتپ، کوجااِلی، آدانا، مرسین، موغلا، دنیزلی، کایسری، ساکاریا، بالیکِسیر، اسکی شهیر، حاتای، مانیسا، تکیرداغ، آیدین، سامسون، کاهرامان ماراش، مالاتیا، ماردین، ترابزون، آفیون، شانلی اورفا، چاناک کاله، دیاربکر، نیغده، آک سارای، دوزجه، ایسپارتا، کارامان، کوتاهیا، نوشهیر، ارزروم، الازیغ، اردو و ریزه بوده است. (الو ۲۵، ۲۰۲۱/۰۲/۲۸)
مشکلات صنایع مرتبط با پلاستیک در قاضی آنتپ
در گزارش تعیین وضعیت که از سوی " کمیته شماره ۳۲ حِرَف تولید و تجارت کفش ، دمپایی ، چرم و محصولات پلاستیکی " اتاق بازرگانی قاضی انتپ تهیه شده است، توصیه شده که اعمال مالیات در واردات متوقف شود. رییس هیئت مدیره اتاق بازرگانی قاضی انتپ در واکنش به این گزارش گفت:" برای حل وضعیت موجود و تنگنا و تورم ایجاد شده برای تولیدگنندگان قاضی انتپ که سهم ۷۱.۴ درصدی از تولید کفش را در ترکیه به خود اختصاص داده اند هرچه سریعتر باید اقداماتی صورت پذیرد."
ییدیریم با بیان اینکه پاندمی باعث ایجاد کاهش شدید تولید شده و مشکلات مربوط به حمل و نقل و تامین در سطح بین المللی نیز باعث بروز مشکلاتی در صنعت پلاستیک گردیده است افزود:"در حال حاضر در این صنعت یک بحران جدی در زمینه مواد اولیه وجود دارد. در ۶ ماه اخیر بدلیل مشکلات ارزی پدید آمده چیزی در حدود صد درصد افزایش قیمت را در سبد محصولات پتروشیمی شاهدیم. این در حالیست که افزایش هزینه های تولید و صادرات تولیدکنندگان را با مشکلات فراوانی روبرو کرده و قدرت رقابت نیز درحال کاهش است."
وی با بیان اینکه درصورت عدم رسیدگی به مشکل پیش آمده درعرضه مواد در این صنعت، زمینه افزایش تورم، قطع تولید، ورشکستگی و بیکاری ایجاد خواهد شد، به عنوان راهکار گفت:" ابتدا لازم است در کوتاه مدت موقتا مالیات در مواد پتروشیمی وارداتی حذف گردد و با اعلام شرایط اضطراری؛ مواد تولیدی داخلی در بازار داخل عرضه و مصرف شود. لازم است با اتخاذ این تدابیر جلوی هدایت کنندگان بازار سیاه ایجاد شده که محصولات را در انبارها نگهداری می کنند گرفته شود. باید نرخ مالیات بر ارزش افزوده به ۸ درصد کاهش یابد. در بلند مدت نیز باید با تخصیص یارانه و مشوق های دولتی، در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری انجام شود تا در آینده شاهد چنین شرایطی نباشیم." (مِمو خبر،۲۰۲۱/۰۳/۰۱)