آمارهای منتشرشده از سوی رئیسکل گمرک ایران حاکی از رشد ۸۰ درصدی تجارت خارجی در فروردین ماه ۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
«تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۰ با رشد ۸۰ درصدی ارزش صادرات همراه بود که امیدواریم این روند در ماههای آتی نیز تداوم داشته باشد.» این خبر را روز گذشته رئیسکل گمرک ایران اعلام کرد.
طبق توضیحات او، مقایسه حجم صادرات و واردات کشور در فروردین ماه سالجاری حاکی از تراز مثبت ۱۷۴ میلیون دلاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
مهدی میراشرفی اعلام کرد: در فروردین ماه امسال ۱۰ میلیون و ۳۴۳ هزار تن کالا به ارزش ۵ میلیارد و ۷۶۲ میلیون دلار بین جمهوری اسلامی ایران و شرکای تجاری آن مبادله شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزن ۳۲ درصد و از حیث ارزش ۶۲.۵ درصد افزایش داشت.
جزییات تجارت خارجی در فروردین ماه سال جاری به شرح زیر است:
- در فروردین ماه امسال ۸ میلیون و ۳۰۲ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۹۶۸ میلیون دلار از طریق گمرکات کشور به نقاط مختلف دنیا صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۵۶ درصد و از لحاظ ارزش ۸۰ درصد رشد نشان میدهد.
- چین با واردات ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار تن کالا به ارزش ۹۷۴ میلیون دلار (رشد ۳۷ درصدی وزن و ۸۶ درصدی ارزش) اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی، عراق با یک میلیون و ۵۳۷ هزار تن به ارزش ۴۲۸ میلیون دلار (رشد ۷۷ درصدی وزن و ۶۶ درصدی ارزش)، امارات با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش ۴۱۷ میلیون دلار (رشد وزنی و ارزش ۱۷ درصدی)، ترکیه با ۱۹۱ هزار تن به ارزش ۱۷۷ میلیون دلار (رشد ۷.۵ درصدی وزن و ۱۴۹ درصدی ارزش) و افغانستان با ۴۵۲ هزار تن به ارزش ۱۷۵ میلیون دلار (رشد ۱۷ درصدی وزن و ۴۲ درصدی ارزش) نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج کشوری بودند که در مجموع ۵ میلیون و ۶۳۹ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۱۷۱ میلیون دلار از ایران وارد کردند.
- صادرات به کشورهای فوق ۶۸ درصد وزن و ۷۳ درصد ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده است.
- در فروردین ماه امسال بنزین نخستین کالا در سبد اقلام صادراتی ایران به خارج از کشور بوده است.
-در این مدت ۲ میلیون و ۴۱ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۹۴ میلیون دلار از طریق گمرکات کشور وارد شد که مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته حاکی از کاهش ۱۸ درصدی در وزن و افزایش ۴۷ درصدی در ارزش کالاهای وارداتی است.
- گوشی تلفن همراه با ارزش ۱۹۸ میلیون دلار، روغن آفتابگردان با ۱۵۰ میلیون دلار، گندم با ۱۰۳ میلیون دلار، برنج با ۸۹ میلیون دلار و کنجاله با ۷۶ میلیون دلار مهمترین اقلام وارداتی کشور در مدت یادشده بوده است.
- امارات با ۴۵۳ هزار تن کالا به ارزش ۷۸۸ میلیون دلار (رشد ۱۱۰ درصدی وزن و ۱۱۳ درصدی ارزش)، چین با ۲۲۱ هزار تن کالا به ارزش ۶۵۶ میلیون دلار (رشد ۵۰ درصدی وزن و ۶۴ درصدی ارزش)، ترکیه با ۱۷۲ هزار تن کالا به ارزش ۲۴۷ میلیون دلار (کاهش ۶۷ درصدی در وزن و رشد یک درصدی در ارزش)، هند با ۱۳۷ هزار تن کالا به ارزش ۱۳۳ میلیون دلار (کاهش ۳۵ درصدی وزن و ۱۹ درصدی ارزش) و روسیه با ۱۷۴ هزار تن کالا به ارزش ۱۳۲ میلیون دلار (کاهش ۴۸ درصدی وزن و رشد ۳۰ درصدی ارزش) پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به ایران بودند که در مجموع یک میلیون و ۱۵۹ هزار تن از وزن و یک میلیارد و ۹۵۶ میلیون دلار از ارزش کالاهای وارداتی ایران در فروردین ماه سالجاری مربوط به این کشورها است. واردات کالا از این پنج کشور ۶۵ درصد از کل وزن و ۷۰ درصد از کل ارزش واردات کشور را دربرمیگیرد.
در نخستین ماه سال جاری ۹۳۳ هزار تن کالا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران ترانزیت شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۹۳ درصد رشد نشان میدهد.