نائب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه با اشاره به رقابتی بودن بازار محصولات کشاورزی در جهان گفت : سیاست های بازگشت ارز در کشور بویژه در حوزه صادرات محصولات کشاورزی مورد بازبینی قرار گرفته و لزوم ورود نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این امر یک امر ضروری میباشد.
بهنام تاج الدینی ، عضو هیات رییسه و نائب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه در جلسه میز ملی توسعه صادرات سیب درختی کشور که در بمیزبانی اتاق ارومیه برگزار شد با اشاره به کاهش قدرت خرید در داخل کشور ضرورت ایجاد تسهیل در صادرات سیب درختی اشاره و گفت : یکی از دلایلی که این روزها در روند صادرات سیب درختی ایجاد مانع نموده تعلیق کارتهای بازرگانی فعالین اقتصادی میباشد که چندین سال در کشف بازارهای صادراتی هزینه نموده اند ولی با بخشنامه های غیرکارشناسی کارتهای بازرگانی آنها تعلیق و باعث حذف آنها از بازار گردیده است.
تاج الدینی با اشاره به صدور بخشنامه های خلق الساعه گفت : عدم استفاده از نظرات بخش خصوصی در صدور بخشنامه و آیین نامه ها باعث ایجاد اخلال در فعالیت صادرکنندگان در این چند سال شده که با توجه به تاکید قانون لازم است نظرات تشکلهای بخش خصوصی در صدور بخشنامه ها اخذ گردد.
وی با اشاره به نبود زیرساختنهای لازم در بحث بازگشت ارز حاصل صادرات افزود : لازم است فرصت چهارماهه بازگشت ارز برای بخش کشاورزی از چهارماه به یکسال افزایش یافته تا صادرکنندگان بتوانند در بحث تهاتر موز و محصولات گرمسیری بتوانند تعهدات خود را در قبال دولت به انجام برسانند.
نائب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ارومیه با اشاره به کمبود ناوگان یخچالی در کشور افزود : عدم وجود زیرساختهای لازم باعث از دست رفتن بازارهای هدف صادراتی گردیده و عدم ثبات نرخ گذاری در این بخش توان رقابت را از صادراکنندگان داخلی محصولات کشاورزی از بین برده است .
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی ارومیه با اشاره به بحث استفاده از محصولات سالم و دارای گواهی سلامت در جهان افزود : به علت کمبود امکانات در بخش آزمایشگاه های مرجع امکان صدور گواهی سلامت برای محصول سیب درختی با مشکل مواجه بوده و لازم این امر در سریعترین زمان ممکن مرتفع گردد.
وی با اشاره به ضعف در دیپلماسی اقتصادی گفت : استفاده از تعرفه های ترجیحی ، اعزام هیات های تجاری به کشورهای هدف و افزایش رایزنان بازرگانی در سفارتخانه های کشورمان از لازمه های تقویت دیپلماسی اقتصادی میباشند.
تاج الدینی در پایان با اشاره به بحث شاخص های بسته بندی محصولات کشاورزی گفت : هر استان دارای شرایط خاص اقلیمی بوده و لازم این شاخصه ها براساس امکانات بومی تدوین و بازبینی قرار گرفته تا همگان بتوانند از فرصت استفاده از مشوقهای صادراتی استفاده نمایند.