در ابتدای این همایش حسن انتظار، رییس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ارومیه بر اهمیت استاندارد و اعتماد سازی برای مصرف کنندگان و نیز عزم ملی برای کنترل استاندارد تاکید نمود و استاندارد را به معنای سالم سازی و ایجاد فضا و بسترمناسب برای صادرات به بازارهای جهانی دانست .وی در ادامه به مسایل و مشکلات استاندارد سازی محصولات تولیدی اشاره نمود و بر لزوم کنترل بیشتر در حوزه استاندارد و تولیدات مواد غذایی از جمله رعایت موارد 9 گانه استاندارد ، یکسان سازی بریکس ها اشاره نمود وگفت : در صورت عدم توجه به شاخص ها و مولفه های استاندارد ، بهداشت و سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد . وی در ادامه سخنان خود به هنر استانداردسازی و ایجاد فضای مناسب و فرهنگ سازی در رسانه ملی و ضرورت تشریح مبانی استاندارد پرداخت .
در ادامه این همایش جلایر مدیر کل استاندارد آذربایجان غربی بر لزوم حمایت از تولیدات داخل کشور و ارتقاء سطح تولیدات تاکید و اظهار داشت : صاحبان صنایع به این امر کاملا واقف هستند که مسیری جز استانداردسازی و ارتقاء کیفیت وجود ندارد . وی در ادامه سخنان خود با اشاره بر لزوم شناسایی و معرفی واحدهای برتر تولیدی استانی و کشوری از طرف سازمان استاندارد گفت : حمایت در راستای ارتقاء سطح کیفیت در راستای مقبولیت کافی در خارج از کشور نیز از راهبردهای سازمان استاندارد می باشد . بالا بردن سطح تخصصی و فنی استان ، ارتقاء توان تخصصی استان در حوزه هایی نظیر مراکز آموزشی ،ارتقا آزمایشگاه های همکار تخصصی استان و بکارگیری نیروهای فعال تخصصی در آن مراکز ، بالا بردن بعد فنی و تخصصی نیروها در کنار ارتقا کیفیت ، استفاده و بکارگیری تولیدات استانی و حمایت عملی توسط سازمان استاندارد و در کنار آن اهمیت فرهنگ سازی وهمچنین مطرح نمودن تولیدات استانی در سطح کشورها و فرآیند ارزیابی و شاخص های مربوطه و نیل به واحدهای نمونه کشوری و ضرورت استاندارد سازی را از دیگر مواردی و مولفه های حایز اهمیت حوزه استاندارد و استاندارد سازی قلمداد نمود .
خاکی پور ، رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران ، نیز در این همایش با اشاره به فرآیند ایجاد و فعالیت سازمان بین المللی استاندارد ، به بیان موضوعات سیاست گذاری کلان سازمان استاندارد و اقدامات انجام شده برای رفع مسایل و مشکلات مردم و حوزه استاندارد پرداخت . وی در این زمینه به تشریح روشهای تشخیص آبلیموی تقلبی اشاره و به تعریف شاخص ها و استانداردها و همچنین بند 30 برنامه ششم توسعه در مورد استاندارد و نیز بند 24 اقتصاد مقاومتی ( در زمینه ترویج و توسعه استانداردها برای محصولات داخلی ) پرداخت .
رییس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در ادامه سخنان خود بیان داشت : اعتبار گواهینامه های مدیریت کیفیت در حوزه استاندارد در 32 کشور جهان دارای اعتبار بوده و افزایش اعتبار آن در 72 کشور نیز در آینده نزدیک در دست پیگیری می باشد . خاکی پور ، همچنین با بیان اینکه در سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد موازی کاریهایی وجود داشت و هزینه های سرباری را برای مصرف کننده ها ایجاد میکرد گفت : طی یک تفاهم نامه فی مابین هر آزمونی که در آزمایشگاه تعیین صلاحیت سازمان استاندارد انجام خواهد گرفت مورد تایید سازمان غذا و دارو نیز خواهد بود واین موضوع متقابلا در مورد سازمان استاندارد نیز صدق خواهد کرد و در این زمینه نمونه برداری برای یکبار بعمل خواهد آمد .
استاندار آذربایجان غربی نیز در ادامه همایش مذکور با بیان اینکه سیاست های اقتصاد مقاومتی در راستای حل مشکلات واحدهای تولیدی و نیز توسعه صادرات غیر نفتی می باشد بیان داشت : در حوزه سیاست های مذکور موظف شدیم که از تولیدات داخلی حمایت کنیم و در این راستا نیز تولیدات باید دارای کیفیت بالایی باشد تا موجب جلب اعتماد جامعه شود .
رییس شورای استاندارد استان با اشاره به مولفه های اقتصاد درون زا در حوزه استفاده از توانمندی های داخلی و نیز اقتصاد برون زا در حوزه استفاده از تکنولوژی های نوین دنیا گفت : بازاریابی و فروش محصولات داخلی به این مولفه ها بستگی دارد که متناسب با ذائقه و درخواست مردم و جامعه بوده و نیز مطابق با استانداردهای بین المللی بمنظور صادرات به بازارهای جهانی باشد .
سعادت همچنین بر ضرورت جلوگیری از تخلفات در پوشش نشان استاندارد و کنترل های لازم تاکید نمود و اظهار داشت : کنترل افزودنی ها در مواد غذایی به منظور جلوگیری از بروز انواع بیماریها بمنظور حفظ حقوق جامعه توسط سازمان استاندارد حایز اهمیت است . مقام عالی اجرایی استان در ادامه جلوگیری از ورود کالاهای بی کیفیت چینی و غیر استاندارد را خاطر نشان نمود .