به گزارش روابط عمومی اتاق ارومیه در جلسه آشنایی با مبانی پدافند غیر عامل که در محل اتاق ارومیه برگزار گردید ، حسن انتظار،رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه اظهار داشت: برای حفظ امنیت مملکت و حفظ مرزهای کشور نیروهای نظامی را در مقابل دشمن به شکل نظامی تقویت می کنند که پدافند نظامی است و همچنین برای توانمندسازی اقتصاد جامعه و اقدام عمل نسبت به اقتصاد مقاومتی و نیز حفظ حریم اقتصادی ،پدافند اقتصادی انجام می گیرد.
وی افزود :با توجه به مشکلات موجود در جامعه و تضعیف مسائل اقتصادی در آن،دولت ما با تدبیر و اندیشه و عواملی مانند پتانسیل تولید، توان تولید،توان اقتصادی کشور و توان مردمی کشور با سختی ها مقابله کردند.
وی در پایان سخنان خود گفت: 1/4 جمعیت کل کشور در استان آذربایجان غربی قرار گرفته است که به جای تسهیلات 5/3 درصد،فقط 1/2 درصد تسهیلات از تسهیلات کل کشور به این استان تعلق گرفته است.
در ادامه این جلسه آزادی،مدیر کل پدافند استان آذربایجان غربی توضیحاتی در خصوص پدافند غیر عامل بیان داشت : مجموعه اقدامات غیر مسلحانه که موجب افزایش بازدارندگی،کاهش آسیب پذیری،تداوم فعالیتهای ضروری،ارتقاء پایداری،تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات اقدامات نظامی دشمن می باشد.
وی افزود : یکی از عمده ترین مشکلات جامعه ما فعالیت افراد غیر خبره و غیر مطلع که بزرگترین لطمه به امر تولید زده اند.بیشتر ورشکستگی ها و مشکلات موجود برای واحدهای تولیدی،اکثرا واحدهایی می باشند که کننده ی کار نبوده و اطلاعاتی در این خصوص نداشتند.
مدیر کل پدافند استان گفت:بزرگترین وظیفه دولت اعتماد سازی داخلی و خارجی می باشد.با توجه به نبود اعتماد بین ملت و دولت و در مباحث بین المللی اعتماد سایر قوا به کشورها نسبت به ایران دولت ما ضربه و لطمه ی بسیار سنگینی را متحمل شده است لذا ضریب ریسک در کشورمان بالا رفته است.
در انتهای این جلسه محمد دهقان ،معاون سازمان صنعت،معدن و تجارت اظهار داشت:در خصوص پدافند غیر عامل یک شورای گفتگو وجود دارد که شامل 12 کارگروه تخصصی می باشد که یکی از کارگروه های تخصصی،کارگروه صنعت،معدن و تجارت می باشد که با عضویت تعدادی از دستگاه های استان تشکیل شده که در طی 7ماه جاری سال 1395 شامل سه جلسه بوده و مباحث مختلف که در حوزه صنعت،معدن و تجارت می باشد شامل رزمایش های مختلف که می تواند برای کسب آمادگی های لازم در این خصوص برگزار شود،شناسایی تهدیدات و آسیب های مطرح در این حوزه،مقاوم سازی و بازسازی انبارهای کالاهای اساسی که در سطح حوزه کاری هست،ایجاد نانواهای سیار،بحث پراکنده سازی و ترمیم سازی تاسیساتی حیاتی،ایمن سازی انبارها و سوله ها در سطح استان ها می تواند وجود داشته باشد،تجهیز اماکن حیاتی و حساس به منابع ذخیره آب،سوخت،برق اضطراری و پیش بینی ذخایر کالاهای اساسی می باشد.