چهلمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه با حضور محمد مهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی در محل اتاق ارومیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق ارومیه در این نشست که با حضور اعضا هیات نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه برگزار که اعضا مشکلات خود را زمینه تسهیل فضای کسب و کار ، گمرک ، مالیات ، حمل و نقل ، معابر مرزی و منطقه آزاد ، کشاورزی و صادرات محصولات کشاورزی ، سرمایه گذاری و مشکلات شهرکهای صنعتی مطرح کردند.
در ابتدای این جلسه حسن انتظار رئیس اتاق ارومیه و پیشکسوت صنعت استان ضمن خیر مقدم به استاندار آذربایجان غربی ،اهمیت حضور استاندار آذربایجان غربی را در جلسه هیات نمایندگان اتاق ارومیه خاطر نشان کرد وآمادگی اتاق ارومیه در راستای تعامل با مقام عالی اجرایی استان خاطر نشان نمود و گفت : بسیار خرسندم استاندار جدید با رویکردی مثبت به بخش خصوصی کار خود را آغاز نموده که باعث دلگرمی تمامی فعالین اقتصادی استان است و در این روزها که اقتصاد دچار بحران است حمایت دولت از بخش خصوصی می تواند محرک آنها برای انجام کارهای بزرگتری توسط بخش خصوصی برای توسعه استان باشد.
در ادامه جلسه هیات نمایندگان علی دیلمقانیان نایب رئیس اول اتاق ارومیه و تولید کننده و صادرکننده محصولات لبنی ضمن تشریح اهداف و فعالیت های اتاق ارومیه در حوزه وظایف ستادی و اجرایی،گزارش اجمالی را از پتانسیل ها و وضعیت آذربایجان غربی در بخش های مختلف اقتصادی ارائه نمود.
نایب رئیس اول اتاق ارومیه در این زمینه بیان داشت: استان آذربایجان غربی علی رغم پتانسیل ها و ظرفیت های بالقوه و بالفعل در بخش های صنعت ،معدن ،کشاورزی و غیره نظیر هم مرزی با سه کشور و موقعیت سوق الجیشی آن ؛ متاسفانه بعلت نگاه صرف امنیتی بیشتر هزینه ها و تبعات منفی آن را پرداخته است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی به لحاظ بازرگانی و نیز بخش کشاورزی از اهمیت بسزایی در کشور برخوردار است افزود: در طی سالهای اخیر ظرفیت های بسیار خوب صنعتی در استان ایجاد شده است که در این خصوص استان درحال حاضر بعنوان قطب تولیدات سیمان،عایق های رطوبتی ،تولید انواع تریلر و نیز صنایع تبدیلی مطرح است که تولیدات این بخش های نیز به بازار های هدف منطقه ای صادر می شود.
دیلمقانیان در ادامه سخنان خود با اشاره به رکود حاکم برفضای کسب و کار استان بویژه در بخش صنعت و شاخص ها و وضعیت نامطلوب در آمد سرانه جامعه بر ضرورت آسیب شناسی این موضوع در جهت سیاستگذاری مناسب و رفع مشکلات پیش رو تاکید نمود و پیشنهاد داد عضویت اتاق بازرگانی بعنوان پارلمان بخش خصوصی در شورای برنامه ریزی استان به منظور طرح مسائل و مشکلات مورد نظر اقتصادی استان میتواند موثر باشد.
در ادامه جلسه هیات نمایندگان صمد پور سلطانی صادرکننده نمونه استانی و نایب رئیس دوم اتاق ارومیه با تاکید بر اینکه بحث مالیات و همچنین نوع برخورد مدیریتی یکی از معضلات اساسی استان می باشد و مشکلات عدیده ای را برای فعالین اقتصادی بوجود آورده است ، به تشریح چالش های پیش روی صادرات نظیر عدم وجود زیر ساخت های حمل و نقل در حوزه ریلی و نیز کامیونهای یخچال دار و در نتیجه هزینه های بالای آن پرداخت و خواستار رسیدگی به استاندار سازی و کاهش هزینه های حمل و نقل داخلی در جهت تسهیل روند صادرات استان گردید.
محمد رضا رستمی تولید و صادرکننده تریلر و عضو هیات رئیسه اتاق ارومیه نیز در این جلسه با بیان علل و مولفه ای عدم سرمایه گذاری در استان اظهار داشت: ضروری است با اتخاذ سیاست های مناسب نسبت به ایجاد جذایبت سرمایه گذاری در استان نظیر اعطای مشوق ها و معافیت های سرمایه گذاری بویژه در بخش صنعت در راستای کاهش هزینه های تولید اقدامات مقتضی بعمل آید.
رستمی در ادامه سخنان خود با تشریح مشکلات بانکی و گمرکی استان خواستار تسهیل روند اخذ تسهیلات بانکی و نیز اعمال تخفیفات گمرکی در گمرگات استان آذربایجان غربی بمانند سایر گمرکات کشور شد.
در ادامه جلسه هیات نمایندگان اتاق ارومیه احمد دلیری، در خصوص شاخص های و رتبه استان در بخش های مختلف کسب و کار و نیز تشریح مشکلات تولید و ریسک های حاکم بر حوزه سرمایه گذاری و لزوم توجه به رفع آن ، حسین پاشایی در زمینه علل فرار سرمایه گذار و تشریح وضعیت نامطلوب شهرک های صنعتی و عدم شمول معافیت های مالیانی برای این حوزه ، بهنام تاج الدینی رییس کمیسیون کشاورزی در مورد چالش های پیش روی حوزه دام و طیور ، عدم استفاده و شمول بازار چه های خروجی از امتیاز تهاتر سیب و موز ، لزوم اختصاص مسیر ویژه در مرز دغارون برای صادرات محصولات باغی ،بررسی رفع ممنوعیت صادرات سیب درختی به عراق و لزوم ایجاد دبیر خانه سیب درختی به مرکزیت آذربایجان غربی ، رضا جمشیدی رییس کمیسیون معدن اتاق،در خصوص مشکلات سرمایه گذاری در بخش معدن و ضرورت ایجاد ارزش افزوده با توجه به هزینه های زیاد بخش معدن ،رحیم وهاب زاده رییس کمیسیون اقتصادی ، در مورد قانون بهبود فضای کسب و کار و ضرورت ایجاد شهرک سرمایه گذاری خارجی با زیر ساخت های لازم در استان همچنین در نظر گرفتن سرو بعنوان منطقه ویژه ، امیر مسعود فاتحی رییس کمیسیون صنعت با تشریح مشکلات تولید در زمینه لزوم تشکیل کارگروه ویژه بررسی وضعیت واحد های تولیدی به منظور شناسایی واحد های قابل احیا و غیر قابل احیا و تعیین تلکیف آنها و همچنین رضا سواری تولید کننده نمونه طیور و عضو هیات رئیسه اتاق در مورد تشریح مشکلات صنعت مرغداری و تاکید بر ضرورت توجه فوری به این بخش در مقابل بحران های اخیر ،به بیان دیدگاهها و پیشنهادات خود پرداختند .
ابراهیم حق جو دبیر کل اتاق ارومیه نیز در ادامه جلسه مذکور به معرفی ساختار و فعالیت های اتاق در سطح منطقه ای و ملی پرداخت و گزارشی را از نتایج پایش فضای کسب و کار در حوزه شاخص های استانی و کشوری پرداخت ، وی همچنین بر تقویت دیپلماسی اقتصادی در جهت توسعه اقتصادی و تجارت خارجی با ارائه راهبردهای مورد نظر از طرف استاندار آذربایجان غربی تاکید نمود .
استاندار آذربایجان غربی نیز در ادامه جلسه هیات نمایندگان با اشاره به موقعیت کم نظیر استان آذربایجان غربی و نیز دارا بودن امنیت کامل و استعداد سرمایه گذاری با توجه به پتانسیل های آن وسایر وجود شاخص ها نظیر منطقه آزاد ماکو ، بر ضرورت سرمایه گذاری خارجی و همچنین ایجاد زیر ساخت های لازم تاکید نمود و وجود تفاهم و تعامل در بین دستگاههای ذیربط در منطقه را در جهت توسعه و جذب سرمایه گذار حائزاهمیت تلقی نمود. استاندار آذرباجان غربی همچنین در خصوص سوالات موارد مطرح شده توسط هریک از اعضای هیات نمایندگان اتاق ارومیه به بیان دیدگاهها ونکته نظرات خود پرداخت و بر پیگیری مسائل و مشکلات پیش روی فعالین اقتصادی تاکید کرد.
استاندار آذربایجان غربی در این جلسه از صدور کارت الکترونیکی برای 50 هزار نفر از مرزنشینان شهرستان های سردشت و پیرانشهر خبر داد و گفت: این اقدام با هدف ساماندهی موضوع کوله بری پس از تصمیم دولت در زمینه ادغام بازارچه های غیر رسمی در مبادی رسمی، اجرا شده و این کارت ها قابل شارژ و غیر قابل واگذاری است و ساکنان مناطق مرزی تا 20 کیلومتری مرز از این تسهیلات برخوردار می شوند تا با بهبود وضعیت مالی اقدام به کوله بری نکنند.
وی با اشاره به لزوم توجه بیشتر به مبادلات مرزی در هر بخش و با هر اسمی بیان کرد: در حال حاضر سالانه 12 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می شود و این امر از مهمترین عوامل رکود صنایع داخلی به شمار می رود که همه مسئولان و مردم باید در راستای مقابله با این امر تلاش کنیم.
شهریاری با بیان اینکه در بحث جذب سرمایه گذاری خارجی ثبات و امنیت مساله حائز اهمیتی است، گفت: برای این امر زیرساخت ها باید فراهم شود و منطقه آزاد ماکو فرصت خوبی در این خصوص به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه دولت لایحه ایجاد 12 منطقه ویژه اقتصادی را به مجلس ارائه کرده است، افزود: منطقه ویژه سرو نیز جزو این 12 منطقه بوده که با تحقق آن، شاهد معافیت های قابل توجهی در حوزه صادرات خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه عقب ماندگی های موجود می تواند با ایجاد زیرساخت ها حل شود، ادامه داد: آذربایجان غربی دارای توانایی های زیادی بوده و فاصله این استان از نظر شاخص های توسعه ای با سایر مناطق بسیار کم است .
وی ادامه داد: بیشتر اعتبارات در منابع ملی وزارتخانه ها بر اساس تلاش مدیران توزیع می شود و باید با تلاش های بیشتر و با توجیه های منطقی نسبت به دریافت این منابع اقدام شود.
در پایان این نشست نشان زرین اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه توسط رییس اتاق به استاندار آذربایجان غربی اهدا شد.