دستور العمل آئین نامه اجرایی ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای گرو ه کالایی دخانیات
نویسنده: غیور/دوشنبه, 20 اسفند,1397/دسته ها: اخبار اتاق ارومیه, اطلاعیه ها
حسب اطلاع وزارت صنعت، معدن وتجارت دستور العمل ماده (7) آئین نامه اجرایی ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به اطلاع کلیه اعضا و فعالان اقتصادی می رسد .
دستور العمل ماده (7) آئین نامه اجرایی ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای گرو ه کالایی دخانیات
مقدمه:
با عنایت به ماده(13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آئین نامه های اجرایی مرتبط، مصوبه هیأت محترم وزیران به شماره 75642/ت52403 مورخ 23/6/95 در جلسه 17/6/95 به پیشنهاد وزرات صنعت، معدن و تجارت و با همکاری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستگاه های اجرایی عضوآن ، دستور العمل ذیل با هدف اجرای ماده (7) آئین نامه اجرایی ماده ( 13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبنی بر نحوه دریافت شناسه کالا ، برای سیگارتهای موجود در سطح عرضه ( بازار وانبارهای ) کشور ارائه می گردد :
ماده 1- تعاریف
در این دستور العمل عناوین و واژگان ذیل به کار رفته است :
الف. قانون : قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 و اصلاحات بعدی آن
ب.ستاد: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز
پ.وزارت: وزرات صنعت، معدن وتجارت
ت.آئین نامه : آئین نامه اجرایی شناسه کالا و رهگیری کالا به شماره 75642/ت52403 هـ مورخ 23/6/95 موضوع ماده (13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز
ث. شناسه کالا : شناسه ای چند رقمی که مبتنی بر یک نظام جامع طبقه بندی کالاست و مشخصات ماهوی هر قلم کالا احصا شده و در یک سامانه به منظور ایجاد برداشت مشترک از هر قلم کالا ، به صورت رمزینه ( بارکد ) و یا نظایر آن بر روی کالا نصب یا درج می گردد. به هر شناسه کالا یک شناسه کالای یکتا تخصیص می یابد .
ج. عنصر توصیفی: عناصر و خصوصیات ماهوی و شکلی کالا ( فیلدهای توصیفی ) از قبیل جنس ، نوع ، رنگ ، ابعاد ، وزن ، طرح ، مدل ، تولید کننده ، کشور سازنده ، نام تجاری و نوع کاربری آن در تشریح تجاری کالا موثر می باشد .
ج. شناسنامه کالا : مجموعه ای از عناصر توصیفی کالا که جهت توصیف مشخصات و ایجاد برداشت مشترک از هر قلم کالا در چارچوب همسان تجمیع می شوند و شناسه کالا ، شناسه یکتای این مجموعه از اطلاعات است .
ح.مرکز: مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور
خ. سامانه جامع تجارت : سامانه نرم افزای جامه به آدرس ( www.ntsw.ir ) است که به منظور یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند تجارت موضوع ماده (3) آئین نامه اجرایی مواد ( 5 و 6) قانون مبارزه با قاچاق کالا وارز که در اجرای بند ( الف ) ماده (6) قانون شکل گرفته است .
د. سامانه شناسه کالا : سیستم وابسته ای است به آدرس ( cid.ntsw.ir ) ذیل سامانه جامع تجارت
ذ. کالای فاقد شناسه : کالایی است که شناسنامه ای برای آن در سامانه ی شناسه کالا تعریف نشده است یا شناسه ای روی آن نصب نشده است یا شناسه نصب شده روی کالا دارای شناسنامه ای کاملا منطبق با عناصر توصیفی آن کالا در سامانه شناسه کالا نباشد .
ماده 2- تمامی تولید کنندگان ، وارد کنندگان و توزیع کنندگان سیگارت موظفند مطابق با جدول زمان بندی ذیل نسبت به اتمام موجودی کالای فاقد شناسه خود در بازارها و انبارها اقدام نمایند .
تبصره 1 – بازرسی در سطح بازار و انبارها جهت برخورد با افرادی که پس از مهلت های تعیین شده فوق ، همچنان کالای فاقد شناسه نگهدرای می نمایند ، یک ماه پس از تاریخ های تعیین شده در این ماده آغاز خواهد شد .
تبصره 2- ملاک تشخیص اخذ و نصب شناسه بر روی هر قلم کالا، مطابق دستور العمل اجرایی ثبت ، اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی دخانیات ابلاغی وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت به شماره نامه 60922/60 مورخ 4/3/96 خواهد بود .
ماده 3- پس از اتمام زمان اعلام شده در جدول موضوع ماده 2 ، دستگاه های متولی بازرسی ( موضوع ماده 36 قانون ) بصورت تصادفی از انبارها و مراکز نگهداری سیگارت بازدید به عمل آورده و نسبت به برررسی صحت اتمام موجودی کالای فاقد شناسه اقدام می نماید . در صورت وجود هرگونه ابهام احتمالی ، مرکز به عنوان مرجع تعیین کننده و رفع ابهام خواهد بود .
ماده 4- پس از اتمام مهلت های تعیین شده در ابتدای ماده ( 2 ) ، در صورتی که کالای فاقد شناسه در سطح بازار خرده فروشی و میان خرده فروشان توزیع شود و یا به فروش رود ، کالا ی قالچاق محسوب و پس از آن به نحو ذیل با حمل ، نگهداری ، عرضه و یا فروش آن برخورد خواهد شد :
اعمال جریمه نقدی موضوع بندهای ماده (18 ) قانون برای حمل یا نگهداری کالای فاقد شناسه حسب مورد
اعمال جریمه نقدی موضوع تبصره (1) ماده (18 ) قانون برای عرضه یا فروش کالای فاقد شناسه
تبصره 1 – با رعایت شرط مندرج در این ماده ، چنانچه نگهداری ، عرضه یا فروش کالای فاقد شناسه از سوی واحدهای صنفی صورت پذیرد ، جریمه موضوع ماده ( 18 ) مکرر قانون اعمال می گردد .
تبصره 2- در تمامی موارد فوق ، کالای فاقد شناسه ضبط می گردد.
تبصره 3- وسایل نقلیه مورد استفاده در حمل کالای فاقد شناسه موضوع این ماده حسب مورد به موجب ماده ( 20 ) قانون ضبط می گردد.
ماده5 – بعد از اتمام مهلت های تعیین شده در ابتدای ماده ( 2 ) ، تولید، واردات، صادرات، حمل، نگهداری ، توزیع ، عرضه، خرید وفروش سیگارت مستلزم ثبت در سامانه ی جامع تجارت می باشد .
تبصره- تخلف از این امر و هر گونه عدم تطابق موجودی کالا در هر یک از مراحل فوق با اطلاعات مندرج در سامانه جامع تجارت ، علاوه بر ایجاد ظن به قاچاق برای کاشفین موضوع ماده ( 36 ) قانون و تبصره ذیل آن ، مطابق ماده(5) قانون منجر به محرومیت تا یک سال از اشتغال به حرفه اشخاص حقیقی ( از جمله ابطال پروانه کسب و مجوز فعالیت مرکز ) و ممنوعیت از فعالیت تجاری تا شش ماه برای اشخاص حقوقی ( از جمله ابطال مجوز فعالیت مرکز و انحلال شرکت ) می شود.
ماده 6 – عدم رعایت ضوابط این دستور العمل در خصوص کالاهای تولید داخل، علاوه بر ماده (5 ) قانون ، مشمول تبصره (4)ماده (18) قانون نیز می باشد .
ماده 7- کالاهای فاقد شناسه مکشوفه مطابق با مواد (55) و (56 ) قانون و آئین نامه های مربوطه تعیین تکلیف خواهد گردید .
ماده 8 – ابلاغ این دستور العمل و دستور اجرایی شماره 60922/60 مورخ 4/3/96 وزارت موضوع شناسه کالا ، به منزله عدم کنترل یا عدم برخورد دستگاه های مربوطه در نظارت های میدانی ( سطح عرضه و انبار ) نبوده و تا زمان اجرایی شدن کامل ماده (13 ) قانون و نصب شناسه رهگیری، ملاک عمل در حوزه کالاهای وارداتی همچنان بند ( ژ) ماده (1) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز می باشد . پس از مهلت های تعیین شده در ماده (2) نیز وجود شناسه کالا بر روی کالای خارجی الزاما به منزله ی قاچاق نبودن کالا نیست اما به هر ترتیب در صورتی که کالای وارداتی فاقد شناسه باشد مطابق ماده(13) قانون، کالای قاچاق می باشد .
ماده 9- کارگروه تخصصی موظف است پیشنهادات ، انتقادات و نظرات واصله را بررسی و اصلاحات مربوطه را به منظور به روز نمودن دستورالعمل به کار گروه ملی ( دفتر امور خدمات بازرگانی واردات ) اراسل نماید .
این دستور العمل در ماده 9 و 6 تبصره تنظیم و از تاریخ ابلاغ لازم ا لاجرا می باشد .
تعداد نمایش ها (2864)/نظرات (0)
کلمات کلیدی: