ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به استناد ماده (2) دستورالعمل تبصره (4) الحاقی ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بر اساس پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضوابط اختصاصی خرید، فروش، حمل و نگهداری محصولات دخانی و کالاهای تبلیغی دخانی را در 7 ماده، 32 بند و 5 تبصره به شرح زیرتصویب نمود و در 19 فروردینماه امسال به امضای رئیسجمهور رسید.
با هدف شفافیت زنجیره تأمین و توزیع محصولات دخانی، طبق تبصره 4 الحاقی ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضوابطی شامل 7 ماده برای این گروه کالایی به تصویب رسید.
در این مصوبه، محصولات دخانی شامل انواع سیگار، توتون و تنباکو (محصول مزرعه یا هر نوع محصول فرآوری شده) و یا مشتقات و متفرعات آن اعم از آنکه تمام یا بخشی از آن تشکیل یا مشتق شده از توتون یا تنباکو، تعریف شده است.
بر اساس ماده 2 این دستورالعمل، تمامی ضوابط مذکور، صرفا در خصوص خرید، فروش، حمل و نگهداری محصولات دخانی به شکل تجاری است و نسبت به خرید، فروش، حمل و نگهداری محصولات دخانی به شکل غیرتجاری اعمال نمیشود.
در مورد خرید محصولات دخانی، طبق بند 1 ماده 3، تمامی خریداران محصولات دخانی به شکل تجاری، موظفند مجوز خرید محصولات دخانی را از وزارت صنعت، معدن و تجارت، دریافت نمایند.
همچنین تمامی فروشندگان محصولات دخانی به شکل تجاری، موظفند مجوز فروش محصولات دخانی را از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کنند. صدور مجوز فروش محصولات دخانی، منوط به رعایت ضوابط ماده (9) قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات است.
تمامی ضوابط مذکور در این تصویبنامه در مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی نیز لازمالاجرا است و هرگونه تعلیق و یا تغییر احکام و مقررات این تصویبنامه توسط شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، در این مناطق ممکن نیست.
در ماده 5 به حمل محصولات دخانی اشاره شده که طبق آن تمامی شرکتها و مؤسسات حمل و نقل موظفاند اطلاعات مربوط به حمل محصولات دخانی را جهت اخذ سند حمل در زیرسامانه حمل و نقل فصل دوم آیین نامه اجرایی مواد (1) و (3) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ثبت نمایند. همچنین در ماده 6 به ضوابط نگهداری محصولات دخانی اشاره شده است.
ضوابط اسفند ماه سال 1397 پس از تصویب در جلسه اعضای اصلی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به امضای رئیسجمهور رسید که در ادامه آمده است.
نسخه ضوابط.pdf