عبدالناصر همتی از صدور ضوابط ورود و خروج مصنوعات و زیورآلات فلزات گران بها همراه مسافر خبر داد .
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ارومیه در نامه ای که رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به وزیر امور اقتصادی و دارایی نوشته، آمده است :
همانگونه که استحضار دارید بر اساس ماده (9) آئین نامه ورود و صدور فلزات گران بها ، مصوب مورخ 4 تیرماه 1398 شورای محترم پول واعتبار،تعیین ضوابط ورود و خروج فلزات گران بها به/از کشور توسط اشخاص(به صورت همراه مسافر ) جهت مصارف غیر تجاری به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران محول شده است .
با عنایت به اهمیت موضوع و ضرورت به روز رسانی آن، ضوابط ورود و خروج مصنوعات و زیورآلات فلزات گران بها همراه مسافر جهت مصارف غیر تجاری جهت اجرا به شرح ذیل ابلاغ می گردد :
- ورود زیور آلات متعارف گران بها ( طلا، نقره ، پلاتین ) همراه مسافر از قبیل دستبند ، گردنبند ، گوشواره ، انگشتری ، النگو و غیره برای مصارف شخصی به صورت واحد ( از هر کدام یک عدد و در مورد گوشواره یک جفت و النگو شش عدد ) حداکثر یکصدو پنجاه (150 ) گرم با عیار متداول و یا معادل آن به همان نسبت و میزان به سایر عیارها مجاز می باشد . مازاد بر میزان تعیین شده منوط به کسب مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می باشد .
- خروج زیور آلات متعارف فلزات گران بها ( طلا، نقره و پلاتین ) همراه مسافر از قبیل دستبند ، گردنبند ، گوشواره ، انگشتری ، النگو و غیره برای مصارف شخصی به صورت واحد ( از هر کدام یک عدد و در مورد گوشواره یک جفت و النگو شش عدد ) در مجموع برای طلا و پلاتین تا حداکثر میزان یکصد وپنجاه (150 ) گرم و برای نقره تا حداکثر سیصد (300) گرم با عیار متداول و یا معادل آن به همان نسبت و میزان به سایر عیارها مجاز می باشد . چنانچه زیورآلات مورد بحث مزین به سنگ های گران بها از قبیل الماس ، زمرد ، یاقوت و ... باشد ، نبایستی وزن نگین منصوب به آنها در مجموع از یک قیراط تجاوز نماید .
- خروج ظروف و مصنوعات نقره ( بجز زیورآلات ) همراه مسافر حداکثر تا میزان سه کیلو گرم نقره با عیار 1000/820 مجاز می باشد و مشروط بر اینکه اشیاء مذکور در زمره آثار فرهنگی و تاریخی محسوب نگردد .
- خروج فلزات گران بها ( طلا ، نقره و پلاتین ) به صورت شمش استاندارد ذوب شده خام و مسکوک از کشور ممنوع است .