هشتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان غربی با حضور استاندار آذربایجان غربی ، قائم مقام وزیر صنعت ، معدن و تجارت در امور بازرگانی ، رییس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی ارومیه ، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ، فعالین و تشکلهای بخش خصوصی و مدیران دستگاه های اجرایی برگزار شد.
در ابتدا این جسله حسن انتظار دبیر شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی استان با اشاره به صدور بخشنامه های خلق الساعه گفت : این بخشنامه های شبانه و لحظه ای باعث کندی روند تولید و صادرات کشور شده است که باید بازبینی لازم در صدور بخشنامه و هماهنگی دستگاه های متولی صورت پذیرد و طبق قانون نیز نظرات تشکلهای بخش خصوصی در این خصوص کسب گردد.
رییس اتاق بازرگانی ارومیه گفت : در بحث بازگشت ارز حاصل از صادرات سال 1397 باید سامانه ارزی بصورت بروز بوده تا صادرکنندگان بتوانند تا پایان سال جاری تعهدات خود را انجام دهند.
انتظار با اشاره به قیمت گذاری محصولات کشاورزی بصورت شفاف گفت : این ارزش گذاری صحیح نبوده که باید قیمت گذاری ها واقعی شود.
وی درادامه افزود : بازگشت مالیات برارزش افزوده حاصل از صادرات منوط به بازگشت ارز حاصله شده است که لازم است این گزارش ها بصورت ماهانه در سامانه قرار گیرد.
دبیر شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی آذربایجان غربی گفت : واگذاری اظهارنامه های صادراتی در سامانه سنا بانک مرکزی برای صادرکنندگانی که نیاز به واردات مواد اولیه ندارند مقرون بصرفه نیست که این سیاست نیز باید مورد بازبینی قرار گیرد.
حسن انتظار با اشاره به مشکل عدم ثبت سفارش کارت های بازرگانی جدید الصدور درخواست نمود با توجه به مشکلات صادرکنندگان جدید تسهیلاتی در خصوص تا سقف پتنصد هزار دلار صورت پذیرد.
در ادامه جلسه حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صنعت،معدن و تجارت با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان، افزود: با وجود این تحر یم ها در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران به صد کشور دنیا کالا صادر میکند که نشاندهنده قدرت صادراتی کشورمان و بی اثر بودن بسیاری از این تحریم ها است.
وی اضافه کرد: میزان صادرات طی سال جاری با توجه به تحریمهای سخت علیه کشورمان، نوعی معجزه بوده که اتفاق افتادهاست. قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 4200 ردیف کالای صادراتی در کشور داریم که در همه موارد، شاهد رونق صادرات به کشورهای مختلف هستیم.
مدرس خیابانی تاکید کرد: همه این موارد زمانی اتفاق میافتد که تحت شدیدترین تحریمها قرار داریم و طبق اصول اقتصادی و با توجه به این میزان تحریم، باید اقتصاد ما با شکست کامل مواجه میشد ولی با تلاش بخش دولتی و خصوصی، این امر برعکس شده و رونق اقتصادی اتفاق افتادهاست.
وی همچنین از توجه به تولید داخل در راستای حمایت از تولیدکنندگان و اشتغال بخش صنعت در کشور خبر داد و گفت: در این راستا بیش از 1600 کالا با ممنوعیت وارد مواجه است که این امر تهدید خارجی تولیدکنندگان را به شدت کاهش میدهد. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی از اختصاص 20هزار میلیارد ریال برای توسعه زیرساختی بخش تجارت خارجی در کشور خبر داد و اضافه کرد: این رقم با همراهی بانک توسعه صادرات تنها در این بخش استفاده میشود که امیدواریم اثرگذاری لازم را داشته باشد.
در این جلسه اعضای اتاق ارومیه به بیان مشکلات خود در خصوص رفع ممنوعیت صادرات مرغ و تخم مرغ و نهاده های مربوطه،روانسازی صادرات محصولات کشاورزی و استثنا شدن بخش کشاورزی از بازگشت ارز حاصل از صادرات،کمبود ناوگان یخچالی و صنعت بسته بندی میوه و جذب اعتبارات ارزان قیمت برای این بخش های،نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده،بازنگری در خصوص بخشنامه صادرات رب فله ، تسهیل در تسویه ارزی ریفاینانس های سالهای 96 و 97 و تلاش بیشتر رایزنان بازرگانی سفارت های جمهوری اسلامی ایران در جهت توسعه بازار محصولات تولیدی ساخت ایران مطرح و دستورات لازمه صادر گردید.